Hlavní obsah

Nové vlajkové lodi Samsungu jsou v prodeji. Rozdíly v cenách činí i několik tisíc

Novinky, ort

Společnost Samsung začala v pátek v Evropě oficiálně prodávat chytré telefony Galaxy S7 a S7 edge. V České republice mohou ale zákazníci v jednotlivých obchodech u nových vlajkových lodí narazit klidně i na několikatisícové rozdíly. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 edgeVideo: archív výrobce

 
Článek

Nejpropastnější je cenový rozdíl u většího modelu Galaxy S7 edge. Ten je podle Zboží.cz možné koupit nejlevněji za 21 490 Kč, nabídka se však šplhá až na 24 900 Kč. Sluší se připomenout, že na tuzemském trhu se přístroj prodává pouze v jediné konfiguraci. Cenový rozdíl tak nemůže být dán například větší pamětí nebo nějakými nadbytečnými funkcemi.

Prakticky to samé platí také o menší verzi Galaxy S7, u které se však nůžky jednotlivých nabídek nerozevírají tak dramaticky. Ceny se v tuzemských obchodech pohybují od 18 890 do 19 801 Kč. I tak lze ale nákupem v některých obchodech ušetřit skoro tisíc korun.

Ceny obou novinek jsou tedy o několik stokorun příznivější, než za kolik se nabízely v rámci předobjednávky.

Foto: archív výrobce

Porovnání velikosti obou novinek, v pozadí je větší verze Galaxy S7 edge.

Menší Galaxy S7 je vybaven 5,1palcovou obrazovkou s rozlišením 2560 × 1440 obrazových bodů. Větší S7 edge má pak 5,5palcový displej s totožným rozlišením. Na rozdíl od obyčejné es sedmičky je dotykový panel zakřivený – plynule přechází z přední části na bočnice. Displej na bočnicích má být stejně jako u předchůdce využit pro zobrazení času, notifikaci, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Obě sedmičky lákají na certifikaci IP68, zvýšenou odolnost proti vodě a prachu. Výrobci se ji podařilo do těla zařízení dostat, aniž by nějak narušil líbivý vzhled. Smartphone díky tomu může být ponořen do hloubky 1,5 metru po dobu 30 minut.

V útrobách nových chytrých telefonů od Samsungu tepe osmijádrový procesor, jehož čtyři jádra jsou taktována na 2,3 GHz a další čtyři na 1,6 GHz. Ten je doplněn o 4 GB operační paměti. Úložný prostor je možné rozšířit díky čtečce paměťových karet.

Vylepšení se dočkaly i fotoaparáty, jihokorejský výrobce vůbec poprvé použil technologii tzv. duálních pixelů. Díky tomu by měl být zachycovaný obraz daleko jasnější a ostřejší. Hlavní fotoaparát na zadní straně má rozlišení 12 megapixelů a je napojen na objektiv se špičkovou světelností F1,7. Objektiv na přední straně má stejnou světelnost a rozlišení pět megapixelů.

Foto: Albert Gea, Reuters

Zleva: Samsung Galaxy S7 edge a Galaxy S7

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám