Hlavní obsah

Nejlepší mobily od Samsungu zlevnily o tisíce korun

Novinky, chm

Výrazně ušetřit je nyní možné při nákupu vlajkových lodí od společnosti Samsung. Vrcholné modely Galaxy S7 a S7 edge, které si odbyly premiéru teprve na konci března, totiž zlevnily o několik tisíc korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 edgeVideo: archív výrobce

 
Článek

Menší verze Galaxy S7 se ještě na přelomu března a dubna nabízela v tuzemských obchodech od 18 890, větší verze S7 edge se zakřiveným displejem pak od 21 490 Kč.

V posledních dvou měsících však oba smartphony prakticky každý týden postupně zlevňovaly, díky čemuž je v současnosti při jejich nákupu možné ušetřit tři až čtyři tisíce korun. Galaxy S7 se aktuálně prodává podle Zboží.cz od 14 465 Kč, model edge pak startuje na cenovce 18 390 Kč.

Foto: Albert Gea, Reuters

Zleva: Samsung Galaxy S7 edge a Galaxy S7

Najdou se ale samozřejmě i takoví prodejci, kteří si obě novinky cení na více než 22 000 korun. Sluší se připomenout, že na tuzemském trhu se přístroj prodává pouze v jediné konfiguraci. Cenový rozdíl tak nemůže být dán například větší pamětí nebo nějakými nadbytečnými funkcemi.

Menší Galaxy S7 je vybaven 5,1palcovou obrazovkou s rozlišením 2560 x 1440 obrazových bodů. Větší S7 edge má pak 5,5palcový displej s totožným rozlišením. Na rozdíl od obyčejné es sedmičky je dotykový panel zakřivený – plynule přechází z přední části na bočnice. Displej na bočnicích má být stejně jako u předchůdce využit pro zobrazení času, notifikaci, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S7

Obě sedmičky lákají na certifikaci IP68, zvýšenou odolnost proti vodě a prachu. Výrobci se ji podařilo do těla zařízení dostat, aniž by nějak narušil jejich líbivý vzhled. Smartphone díky tomu může být ponořen do hloubky 1,5 metru po dobu 30 minut.

V útrobách nových chytrých telefonů od Samsungu tepe osmijádrový procesor, jehož čtyři jádra jsou taktována na 2,3 GHz a další čtyři na 1,6 GHz. Ten je doplněn o 4 GB operační paměti. Úložný prostor je možné rozšířit díky čtečce paměťových karet.

Vylepšení se dočkaly i fotoaparáty, jihokorejský výrobce vůbec poprvé použil technologii tzv. duálních pixelů. Díky tomu by měl být zachycovaný obraz daleko jasnější a ostřejší. Hlavní fotoaparát na zadní straně má rozlišení 12 megapixelů a je napojen na objektiv se špičkovou světelností F1,7. Objektiv na přední straně má stejnou světelnost a rozlišení pět megapixelů.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S7 edge

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám