Hlavní obsah

Zájem o iPhone SE neutichá, v některých obchodech je stále vyprodaný

Novinky, chm

Nový iPhone SE je podle všeho hitem. Zájem o malý chytrý telefon s logem nakousnutého jablka je tak obrovský, že je v některých tuzemských obchodech prakticky neustále nedostupný. Zákazníci na objednávky čekají často i více než dva týdny.

Apple iPhone SEVideo: Apple

 
Článek

IPhone SE se začal v tuzemských obchodech prodávat už na konci března. Ani po více než dvou měsících na pultech obchodů však není hlad po nových smartphonech ukojen. Apple nestíhá dodávat do obchodů dostatek přístrojů.

U většiny oficiálních prodejců je model SE nedostupný. Někteří obchodníci sice mají novinku skladem, ale nabízejí jen určitá barevná provedení nebo pouze dražší model s větším úložným prostorem.

Foto: Eugene Hoshiko, ČTK/AP

Apple iPhone SE

Z internetového obchodu amerického počítačového gigantu lze pak vyčíst, že případní zájemci musí na své objednávky čekat dva až tři týdny. Větší modely iPhone 6s a 6s Plus jsou přitom dostupné ihned.

Neutichající zájem o novinku dokládají i plány Applu. Podnik chtěl původně ve druhém čtvrtletí letošního roku vyrobit až čtyři milióny iPhonů SE, své plány však musel přehodnotit a zvýšit objednávky na pět miliónů, uvedl server DigiTimes.

Kompaktní konstrukce, vysoký výkon

IPhone SE má čtyřpalcovou obrazovku s rozlišením 1136 × 640 obrazových bodů. Vzhledem je novinka prakticky k nerozeznání od stařičkého modelu 5S, který si odbyl premiéru už před třemi roky.

Díky čtyřpalcové úhlopříčce se rozměry zařízení velmi zmenšily. Novinka s písmenky SE v názvu, což mimochodem znamená „Special Edition“ (speciální edice), tak logicky cílí na zákazníky požadující kompaktnější zařízení.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone SE

V útrobách kovového těla se nachází čip A9 s 64bitovou architekturou, který spolupracuje s koprocesorem M9. Z další výbavy se sluší vyzdvihnout čtečku otisků prstů, integrovaný 4G/LTE modul pro příjem vysokorychlostního internetu, zabudovaný wi-fi adaptér s aktuálně nejrychlejším standardem 802.11ac či Bluetooth ve verzi 4.2. Nezapomnělo se ani na technologii NFC.

Vybírat je možné mezi stříbrnou, zlatou, růžově zlatou a vesmírně šedou. Základní model s kapacitou 16 GB stojí 12 990 Kč, za 64GB variantu pak případní zájemci zaplatí 16 190 Kč. Verze s jinou velikostí úložného prostoru Apple nenabízí.

Bližší informace o modelu SE naleznete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám