Hlavní obsah

Konkuroval nejlepším mobilům na trhu, nyní se Xiaomi Mi4 prodává za čtyři tisíce

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostřednictvím chytrého telefonu Mi4 se čínská společnost Xiaomi snažila v předminulém a minulém roce konkurovat těm nejlepším chytrým telefonům na trhu. Letos, s příchodem novějšího modelu, se však prodejní cena snížila o více než polovinu. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi4

Článek

Při uvedení na pulty tuzemských obchodů v roce 2014 stál chytrý telefon Xiaomi Mi4 11 000 korun. Už tehdy byla cena nastavena tak nízko, že v průběhu prakticky celého loňského roku nijak dramaticky neklesala.

Zlom nastal až v březnu, po odhalení novějšího modelu Mi5, kdy cena spadla až k hranici 6000 korun. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi4

Tehdy patrně nikoho nenapadlo, že by se někdejší vlajková loď mohla nabízet za ještě nižší cenu. Propad cen se však stále nezastavil, a tak je možné čtyřku podle Zboží.cz zakoupit v tuzemských obchodech za 4399 Kč. Sluší se však zmínit, že někteří prodejci si tento přístroj cení stále na více než 9000 korun.

Svou výbavou se model Mi4 může stále směle měřit s citelně dražšími přístroji. Základem tohoto smartphonu je čtyřjádrový procesor Snapdragon 801 s taktem 2,5 GHz, který je doplněn o 3 GB operační paměti. Čínský smartphone, který pracuje pod operačním systémem Android, nabízí displej s úhlopříčkou pět palců a s rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů (1080p).

Nástupce je lepší po všech stránkách

Nástupce nazývaný Mi5 je samozřejmě lepší prakticky po všech stránkách a společnost Xiaomi se s ním snaží opět konkurovat těm nejlepším chytrým telefonům na trhu. Aktuálně jde podle statistik společnosti AnTuTu o nejvýkonnější telefon na trhu. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 5

Novinka láká na elegantní design a špičkovou výbavu. Páni inženýři si dali na vzhledu opravdu záležet. Přístroj se pochlubí tloušťkou pouze sedm milimetrů, a aby padl lépe do ruky, jsou bočnice na zadní straně zkosené.

Displej má úhlopříčku 5,15 palce a nabízí pouze Full HD rozlišení. To je tak trochu zklamání, protože nejlepší smartphony na trhu budou v letošním roce nabízet standard 4K, tedy čtyřikrát vyšší rozlišení.

Xiaomi Mi 5 se bude prodávat ve třech různých verzích. To nejlepší má představovat právě Xiaomi Mi 5 Exclusive. Pracovní tempo u tohoto provedení udává procesor Snapdragon 820, jehož čtyři jádra jsou taktována na 2,2 GHz. Tento čip je podpořen 4 GB operační paměti a k dispozici má 128GB úložiště.

Edice Standard a High budou mít stejný procesor. Prostřední model High bude mít dokonce i stejný takt, ale pouze 3 GB operační paměti. Ty má i verze Standard, u které však procesor pracuje už jen na 1,8 GHz a u které kapacita úložné paměti klesla na 32 GB.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 5

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám