Hlavní obsah

Výkonný mobil od Xiaomi zlevnil na historické minimum

Novinky, ort

Společnost Xiaomi ukázala minulý týden svůj nový chytrý telefon Mi5, který bude v letošním roce představovat to nejlepší v nabídce čínského výrobce. Právě díky tomu předchůdce s pořadovým číslem čtyři výrazně zlevnil. Rázem se tak z něj stal smartphone s jedním z nejlepších poměrů cena/výkon na trhu.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi4

Článek

Chytrý telefon Xiaomi Mi4 si odbyl premiéru už předloni na podzim. To se v obchodech nabízel za částku okolo 11 000 Kč.

Už tehdy byla cena nastavena tak nízko, že v průběhu prakticky celého loňského roku nijak dramaticky neklesala. Zlom nastal až v souvislosti s uvedením nové pětky. Díky tomu spadly ceny čtyřky podle Zboží.cz v tuzemských obchodech až na 6095 Kč.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi4

Přitom svou výbavou se model Mi4 může stále směle měřit s citelně dražšími přístroji. Základem tohoto smartphonu je čtyřjádrový procesor Snapdragon 801 s taktem 2,5 GHz, který je doplněn o 3 GB operační paměti. Čínský smartphone, který pracuje pod operačním systémem Android, nabízí displej s úhlopříčkou pět palců a s rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů (1080p).

Xiaomi Mi5 je samozřejmě lepší prakticky po všech stránkách. Nabízí vyšší výkon, elegantnější vzhled a v neposlední řadě také kvalitnější fotoaparát. Kompletní informace o tomto chytrém telefonu naleznete v našem představení ze španělské Barcelony, kde si na veletrhu MWC 2016 odbyl premiéru. [celá zpráva]

Společnost Xiaomi si za několik posledních měsíců vydobyla renomé výrobce špičkových smartphonů, které jsou ale zároveň nabízeny za bezkonkurenčně nejnižší ceny na trhu. Tento podnik se přitom už nesnaží uspět pouze na čínském trhu, ale také v globálním měřítku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nový smartphone Xiaomi Mi 5Video: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám