Hlavní obsah

Napodobili Apple. A milióny se začaly sypat

Před téměř deseti lety se společnost Apple rozhodla jako první na světě použít u svých notebooků magnetické nabíječky. I přes jejich nesporné výhody však zatím stále nejsou k dispozici pro chytré telefony a počítačové tablety. To se ale nyní snaží změnit parta nadšenců z Kanady. Jejich nápad za pár dolarů nadchnul desetitisíce lidí, kteří jim poslali už více než 30 miliónů korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Magnetický adaptér pro iPhone a iPad

 
Článek

Novinka se jmenuje Znaps a sami tvůrci nijak nepopírají, že inspiraci hledali právě u Applu. „V roce 2006 představil Apple magnetickou nabíječku. Pro uživatele MacBooku to bylo revoluční – nabíječka je kompaktní, jednoduchá a bezpečná,“ uvedl jeden z tvůrců nové magnetické nabíječky pro chytré telefony iPhone a počítačové tablety iPad.

Magnetické uchycení má u MacBooků skutečně hned několik výhod. V první řadě je to jednoduchost, v noci nemusíte hledat konektor ani přemýšlet nad správným uchycením. Díky magnetu se navede koncovka napájecího adaptéru přesně tam, kam má.

Foto: archív výrobce

Nabíječka má minimalizovat riziko pádu

Stejně jednoduše se i odpojí, což přispívá k bezpečnosti. Pokud půjdete okolo obyčejného notebooku a zavadíte o napájecí šňůru, hrozí, že strhnete laptop ze stolu na zem. U MacBooku se ale díky magnetickému uchycení automaticky nabíječka odpojí (vyškubne se), čímž se minimalizuje možnost poškození.

A zmiňované přednosti nabízí i Znaps. Novinka se skládá ze dvou částí – z adaptéru, který se nasadí na klasickou nabíječku, a speciální koncovky, jež se zasune do napájecího konektoru v telefonu nebo tabletu. Tento konektor je tak miniaturní, že hranu zařízení přesahuje jen o necelé dva milimetry. V kapse tedy rozhodně překážet nebude.

Magnety jsou umístěny jak v adaptéru pro nabíječku, tak ve speciální koncovce určené pro smartphone či tablet. Pro přenášení dat nebo nabíjení tak stačí oba konce přiblížit k sobě a nechat magnety „pracovat“. Funguje to stejně pohodlně jako na MacBooku.

Foto: archív výrobce

Novinka se skládá ze dvou částí

Speciální adaptéry chce parta nadšenců z Kanady prodávat za devět dolarů. Vybrat si je možné přitom mezi lightning konektorem (Apple) či klasickým microUSB (pro drtivou většinu zbývajících tabletů a chytrých telefonů).

Už nyní je jasné, že o novinku bude obrovský zájem. Prostřednictvím serveru Kickstarter, kteří nápadití jedinci používají k rozjetí masové výroby, přispělo na magnetickou nabíječku Znaps už přes 46 000 lidí.

Na účtu tvůrců se tak objevila částka 1,688 miliónu kanadských dolarů, tedy v přepočtu bezmála 32 miliónů korun. A vzhledem k tomu, že přispívat bude možné ještě více než dva týdny, bude nejspíše výsledná částka ještě výrazně vyšší.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám