Hlavní obsah

Špičkový mobil od Samsungu se ukáže dříve. Kvůli Applu

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung uvádí své top modely pravidelně každý rok na jaře, například letos se tak v březnu ukázala již šestá generace vlajkové lodi Galaxy S. Nástupce s pořadovým číslem by se měl překvapivě ukázat také letos, a to ještě před Vánocemi. Uvedl to jihokorejský server Newsis.

Foto: Bebeto Matthews, ČTK/AP

Aktuálně nabízený Samsung Galaxy S6 edge

Článek

Proč Samsung s uvedením Galaxy S7 tak spěchá? Má být to proto, že na podzim své nové chytré telefony pravidelně odhaluje konkurenční společnost Apple a právě novým iPhonům chce jihokorejský elektronický gigant přímo konkurovat. Proto mají mít novinky premiéru ve stejném čase.

Samsung zprávu serveru Newsis, kterou otiskla přední světová média, nijak oficiálně nekomentoval. To ale není nijak výjimečné, protože zástupci podniku nikdy neposkytují žádné informace o nových modelech ještě před jejich oficiálním odhalením.

Šestka se nabízí ve dvou verzích

Otazník zatím visí také nad tím, co budou nové přístroje umět. Aktuálně nabízená šestka se v Česku prodává ve dvou různých verzích. Jediným markantním rozdílem mezi standardní šestkou a verzí edge je právě zakřivení displeje. První zmiňovaný model má rovnou dotykovou plochu s úhlopříčkou 5,1 palce a rozlišením 2560 x 1440 pixelů.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6

Stejné parametry má i verze edge, displej u ní ale plynule přechází z přední části na bočnice – rozdílný je tedy logicky i vzhled. K čemu je zakřivení dobré, se dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Pracovní tempo obou telefonů udává osmijádrový čip, jehož čtyři jádra pracují na frekvenci 2,1 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici jsou 3 GB operační paměti typu LPDDR4.

Ve výbavě obou telefonů nechybí ani čtečka otisků prstů, zabudovaná v domovském tlačítku. Samozřejmostí jsou také rychlé datové přenosy LTE kat. 6, které nabízejí teoretickou rychlost až 300/50 Mbps.

Tři nové iPhony

Letos bychom se podle dříve uniklých informací měli dočkat hned tří nových iPhonů. V první řadě by se mělo jednat o nástupce aktuálně nabízených modelů – menší iPhone 6S a větší iPhone 6S Plus.

Hlavní novinkou by měla být funkce Force Touch, kterou disponuje i nový Macbook. V podstatě jde o technologii, díky které je displej schopen rozeznat více intenzit přítlaku, což může být využito například pro pohodlnější ovládání.

Foto: Adrees Latif, Reuters

Nové iPhony 6

Lze také očekávat, že obě novinky si polepší v otázce výkonu, vzhled a rozměry by nicméně měly být zachovány jako u aktuálně nabízené generace – iPhony 6 a 6 Plus.

Ukázat by se měl navíc ještě levnější iPhone 6C, který bude vybaven plastovým krytem na zadní straně. Novinka může na uniklém snímku na první pohled připomínat iPhone 5C, který se aktuálně doprodává. Přístroj na fotografii má ale v domovském tlačítku zabudovanou čtečku otisků prstů, kterou stará pětka nedisponovala. [celá zpráva]

Foto: repro macworld.co.uk

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám