Hlavní obsah

Apple začal v tichosti prodávat nový levný iPhone

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aniž by společnost Apple o tom jakkoliv informovala, rodina chytrých telefonů s logem nakousnutého jablka se rozrostla o nový model. Nová verze iPhonu 5C se snaží zaujmout především nižší cenou. Zatím se však nabízí pouze na vybraných zahraničních trzích, zda bude oficiálně dostupná také v České republice, zatím není jasné.

Levný iPhone 5CVideo: Apple

 
Článek

Nižší cena je vykoupena menším úložným prostorem. Doposud se iPhone 5C totiž nabízel pouze v 16GB a 32GB verzi. Nyní k nim ale přibyla také levnější 8GB varianta. V ostatních parametrech se novinka nijak neliší od předchůdce, který byl odhalen loni.

Foto: Novinky

Nabídka iPhonu 5C v Anglii

Apple iPhone 5C s 8GB kapacitou je dostupný například v Německu a Anglii. Zájemci za něj zaplatí 429 liber (14 100 Kč), což je o 40 liber (1300 Kč) méně než v případě 16GB modelu.

V Česku je nicméně iPhone 5C s 16GB pamětí levnější než v Anglii (14 790 Kč vs. 15 400 Kč), je tedy velmi pravděpodobné, že nová verze by mohla stát klidně i méně než 14 000 korun. Apple se však k dostupnosti ani oficiální ceně zatím nevyjádřil.

Foto: Novinky

Nabídka iPhonu 5C v Česku

Základní model 5C nabízí nižší cenu než předchůdci, plastovou konstrukci a k dispozici je v několika různých barevných provedeních. I přes nižší cenu se přitom novinka nemusí stydět za svou hardwarovou výbavu, která víceméně odpovídá dosavadní vlajkové lodi s pořadovým číslem pět. [celá zpráva]

Pro řadu analytiků byl ale iPhone 5C při loňské premiéře velkým zklamáním, protože očekávali, že jeho cena bude ještě nižší. „Apple iPhone 5C je skutečně levnější, ale rozhodně není levný,“ prohlásil Neil Mawston, ředitel výzkumné společnosti Strategy Analytics.

Foto: Apple

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám