Hlavní obsah

Vlajková loď Nokie dorazila do Česka. Je výrazně levnější, než se čekalo

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Česku se začala v pondělí oficiálně prodávat nová vlajková loď společnosti Nokia. Model Lumia 1520 láká na prostorný dotykový displej, slušný výkon a špičkový fotoaparát. Příjemným překvapením je navíc cena novinky.

BEZ KOMENTÁŘE: Nokia Lumia 1520Video: Nokia

 
Článek

Nabídky chytrého telefonu Lumia 1520 se ještě minulý měsíc v rámci předobjednávek šplhaly až k hranici dvaceti tisíc korun. [celá zpráva]

Výrobce však nyní potvrdil, že cena pro Českou republiku činí příjemnějších 16 990 Kč. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, je navíc možné nový top model sehnat na internetu ještě nepatrně levněji – za 16 745 Kč.

Foto: archív výrobce

Lumia 1520

Novinka je vybavena šestipalcovým displejem s rozlišením Full HD. Vše běží pod taktovkou operačního systému Windows Phone 8. Telefon má 20megapixelový fotoaparát, který je vybaven technologií Pureview. Ta by měla zajistit především obstojnou kvalitu momentek i za velmi špatných světelných podmínek.

Fotoaparát smartphonu může být využit také k natáčení videa. Podporováno je samozřejmě vysoké rozlišení a přístroj dokonce dokáže zaznamenávat i stereo zvuk. Nechybí ani druhý fotoaparát na čelní straně.

Lumia 1520 je vybavena čtyřjádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon 800 s taktem 2,2 GHz, který má k dispozici 2 GB operační paměti. Kapacita úložného prostoru dosahuje hodnoty 32 GB a je ji možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD.

Foto: archív výrobce

Lumia 1520

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám