Hlavní obsah

Nová vlajková loď Samsungu bude patřit mezi nejvyspělejší telefony na světě

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už příští týden plánuje společnost Samsung ukázat světu svou novou vlajkovou loď mezi chytrými telefony. I když se jihokorejský výrobce snaží držet všechny informace pod pokličkou, na internet již unikly první snímky uživatelského prostředí. Upozornil na to server GSM Israel.

Foto: Repro GSM Israel, Novinky

Uniklé snímky uživatelského prostředí smartphonu Samsung Galaxy IV

Článek

Na jednom z uniklých snímků jsou vidět i základní informace o telefonu. Z nich je patrné, že po technické stránce bude novinka patřit mezi nejvyspělejší telefony na světě.

Integrován bude například rychlý čtyřjádrový procesor ARMv7 s taktem 1,8 GHz. Až doposud se přitom spekulovalo o tom, že Galaxy IV bude disponovat osmijádrovým čipem. I tak ale bude patřit mezi nejvýkonnější ve své třídě.

Novinka proti svému předchůdci podle screenshotů nepatrně povyroste. Vybavena totiž bude pětipalcovým displejem s rozlišením 1080 x 1920 obrazových bodů. Zaujmout se bude snažit také vestavěný fotoaparát, který bude disponovat rozlišením 13 megapixelů.

Foto: Samsung

Pozvánka na odhalení chytrého telefonu Galaxy S IV

Bližší informace o přístroji budou známy ve čtvrtek 14. března v 19 hodin (EST), kdy v New Yorku proběhne jeho oficiální odhalení. Tisková konference bude živě přenášena prostřednictvím YouTube. [celá zpráva]

Předchozí model Galaxy S III se zapsal do historie jako jediný chytrý telefon, který dokázal pokořit v prodejích iPhone od Applu. Loni se jej ve třetím čtvrtletí prodalo 18 miliónů, zatímco jablečný smartphone skončil na druhém místě s 16,2 milióny prodaných kusů. [celá zpráva]

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III

Galaxy S III je vybaven 4,8palcovým displejem s rozlišením 1280 x 720 obrazových bodů. Vybaven je čtyřjádrovým procesorem Exynos 4412, který pracuje na frekvenci 1400 MHz a k dispozici má 1024 MB operační paměti.

Trojku pohání operační systém Android. Zaujmout zákazníky se přístroj snaží také technologií S-Voice, která umožňuje prostřednictvím hlasu vyhledávat informace a komunikovat s přístrojem. Smart stay zase dokáže rozeznat, jakým způsobem přístroj používáte, a podle toho jej nastaví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám