Hlavní obsah

Samsung sesadil iPhone z trůnu, nejprodávanějším mobilem je Galaxy S III

Nejprodávanějším chytrým telefonem na světě se ve třetím čtvrtletí stal model Galaxy S III od jihokorejské společnosti Samsung Electronics. Po více než dvou letech tak z první příčky vytlačil přístroje iPhone amerického konkurenta Apple. Uvedla to ve čtvrtek výzkumná společnost Strategy Analytics.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III

Článek

Samsung podle odhadu Strategy Analytics ve třetím čtvrtletí prodal 18 miliónů telefonů Galaxy S III. Druhé místo v prodeji obsadil telefon iPhone 4S od Applu s prodejem 16,2 miliónu kusů.

Foto: Apple

iPhone 5

"Samsung Galaxy S III prokázal svou velkou popularitu u spotřebitelů i operátorů v Severní Americe, Evropě a Asii," uvedl analytik Neil Mawston. Dodal však, že Apple se ve čtvrtém čtvrtletí pravděpodobně vrátí na vedoucí pozici se svým novým telefonem iPhone 5.

Podle něj byla řada fanoušků loni v říjnu zklamaná, když firma nepředstavila očekávaný iPhone 5, ale pouze vylepšenou čtyřku, což se podepsalo na prodejních číslech. iPhone 5 se prodává od září. Zájem je o něj tak vysoký, že Apple nestíhá uspokojit poptávku. [celá zpráva]

Samsungu nahrává nižší cena

Samsung uvedl Galaxy S III na trh na konci května, dlouho předtím, než v září americký konkurent Apple předvedl pátou verzi telefonu iPhone. Vysoká poptávka po chytrých telefonech výrazně přispěla k tomu, že čistý zisk Samsungu se ve třetím čtvrtletí téměř zdvojnásobil na rekordních 6,56 biliónu wonů (115 miliard Kč).

Foto: Samsung

Samsung Galaxy SIII

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, je možné aktuálně zakoupit Samsung Galaxy S III v Česku za 10 399 Kč. Cena nejnovějšího iPhonu 5 startuje na 17 490 Kč a starší model 4S je pak možné sehnat za 12 440 Kč.

Společnost Samsung nyní vede řadu právních sporů s Applem. Firmy se navzájem obviňují z porušování svých patentů. Právní bitvu odstartovala společnost Apple, když loni v dubnu obvinila Samsung, že "otrocky" kopíruje její přístroje iPhone a iPad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám