Hlavní obsah

Vlajková loď Nokie bude výrazně levnější, než se čekalo

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průběhu příštího týdne by se v České republice měla začít oficiálně prodávat nová vlajková loď společnosti Nokia, model Lumia 920 s operačním systémem Windows Phone 8. Zástupci tuzemské pobočky finského výrobce původně avizovali doporučenou prodejní cenu 16 990 Kč, internetové obchody však již nyní nabízejí tento smartphone za výrazně nižší cenu.

Nokia Lumia 920

 
Článek

Podle nákupního rádce Zboží.cz společnosti Seznam je možné Lumii 920 zakoupit téměř u 70 prodejců. Ceny startují na 12 899 Kč, přičemž cenou nižší než 13 tisíc se mohou pochlubit téměř dvě desítky nabídek. Někteří obchodníci si však novinku od Nokie cení na více než 17 000 Kč.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 920

Srdcem nového chytrého telefonu je dvoujádrový procesor Snapdragon S4 s frekvencí 1,5 GHz. K dispozici má přístroj 1 GB operační paměti a úložný prostor s kapacitou 32 GB. Ten není možné na rozdíl od řady konkurenčních modelů dále rozšiřovat pomocí paměťových karet.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 920

Nová vlajková loď Nokie je vybavena 4,5palcovým displejem s rozlišením 1280 x 768 obrazových bodů. Ten by měl patřit k těm nejlepším na trhu – fotografie na něm totiž vypadají, jako by byly namalované.

Dotykový panel je navíc vybaven technologií Nokia ClearBlack s módem vysokého jasu a vylepšeními pro čtení na přímém slunci.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 920

Velkým lákadlem nové Lumie 920 je také chytré indukční dobíjení. V praxi se tak telefon obejde bez jakýchkoli kabelů. Stačí jej položit na speciální podložku, která je součástí balení a mobil se začne sám nabíjet. [celá zpráva]

Foto: Nokia

Nokia Lumia 900

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám