Hlavní obsah

Nový mobil od Samsungu bude pěkný cvalík

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už příští měsíc se bude v Barceloně konat největší evropský veletrh s mobilními novinkami Mobile World Congress (MWC). Společnost Samsung na něm plánuje podle neoficiálních informací představit nástupce svého modelu Galaxy Note, který patří mezi největší telefony na trhu. V pořadí již třetí generace by měla přesto ještě povyrůst.

Foto: Samsung

Jak přesně bude novinka vypadat, zatím není známo. Na snímku Galaxy Note 2

Článek

Aktuálně prodávaný model Samsung Galaxy Note 2 je vybaven displejem s úhlopříčkou 5,5 palce a rozlišením 1280 x 720 obrazových bodů. Trojka by měla podle serveru Tom’s Hardware disponovat šestipalcovým dotykovým panelem. Chybět nebude opět ani speciální stylus pro ovládání monitoru.

Chytrý telefon by ale neměl narůst jen rozměrově, výrazně zvýšit by se měl také jeho výkon. Dvojka je vybavena dvoujádrovým procesorem Samsung Exynos 4210 s frekvencí 1,2 GHz. Trojka by měla jako jeden z prvních přístrojů nabídnout nový osmijádrový procesor, který společnost Samsung představila na veletrhu CES 2013.

Jak přesně bude novinka vypadat, zatím není známo. Lze ale předpokládat, že výrobce bude vycházet z designu druhé generace, který se podobá i velice populární vlajkové lodi Samsung Galaxy S III.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy SIII

Galaxy Note 3 by měl pracovat pod operačním systémem Android. Je více než pravděpodobné, že jej výrobce vybaví také pokročilými technologiemi, kterými disponuje i druhá generace. Řeč je například o funkci S-Voice, která umožňuje prostřednictvím hlasu vyhledávat informace a komunikovat s přístrojem. Smart stay zase dokáže rozeznat, jakým způsobem přístroj používáte, a podle toho jej nastavit.

Společnost Samsung zatím žádnou z těchto informací nepotvrdila, novinka by se přesto měla začít prodávat už v první polovině letošního roku. Jaká bude její cena, zatím není známo.

Galaxy Note 2 se podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, aktuálně prodává v cenovém rozpětí od 12 270 do 18 263 Kč.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy Note

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám