Hlavní obsah

Apple pracuje na levnější verzi telefonu iPhone

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký technologický gigant Apple pracuje na levnější verzi svého populárního chytrého telefonu iPhone, která by mohla být uvedena na trh v příštím roce. Informoval o tom list Wall Street Journal.

Foto: Novinky

iPhone

Článek

Zařízení by se mělo podobat současným iPhonům, ale mělo by využívat levnější materiály. Žádné bližší informace o novém zařízení zatím nejsou známy.

Telefony iPhone vstoupily na trh v roce 2007. V současnosti čelí ostré konkurenci telefonů používajících operační systém Android, upozornila agentura Reuters. Apple nyní na trhu s chytrými mobilními telefony soupeří zejména s jihokorejskou společností Samsung Electronics. Apple a Samsung vedou rovněž řadu právních sporů ohledně patentů souvisejících s chytrými telefony a počítačovými tablety.

Foto: Apple

Nový iPhone

V obchodech je aktuálně možné zakoupit iPhone 5, který představil americký počítačový gigant loni v září. Proti předchozí generaci je lehčí, tenčí a zároveň má větší displej (čtyři palce) a vyšší rozlišení (1136 x 640 pixelů). Vylepšení zaznamenal také výkon telefonu. Ve srovnání s minulým modelem by měl být dvakrát výkonnější. Přitom už verze 4S patřila k nejvýkonnějším smartphonům na trhu.

Fotoaparát má stejné rozlišení jako předchozí model - osm megapixelů. Měl by ale být rychlejší a zároveň pořizovat kvalitnější snímky i ve špatných světelných podmínkách. Nabídne také speciální panoramatický režim, ve kterém budou mít pořízené momentky úctyhodné rozlišení 28 megapixelů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám