Hlavní obsah

Nejlepší chytrý telefon od Samsungu se bude prodávat v menší a levnější verzi

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung pořádá ve čtvrtek tiskovou konferenci, na které chce odhalit nový chytrý telefon. Podle neoficiálních informací má jít o novou verzi aktuální vlajkové lodi Samsung Galaxy S III, která je přímou konkurencí pro iPhone od Applu. Utajovaná novinka má mít kompaktnější rozměry a zároveň i nižší cenovku.

Foto: Samsung

Verze Mini by se měla svým vzhledem velice podobat aktuálně nabízenému modelu Galaxy S III.

Článek

„Velké může být malé a malé může být velké,“ stojí v pozvánce Samsungu. Podle serveru Übergizmo půjde právě o dlouho očekávaný telefon Galaxy S III Mini.

Novinka by měla mít čtyřpalcový displej (stejně jako iPhone 5), 1 GB operační paměti a dvoujádrový procesor taktovaný na 1 GHz. Jak je tedy z výčtu technických parametrů patrné, novinka bude méně výkonná, než plnohodnotná verze Galaxy S III. To by se mělo pozitivně promítnout také do její ceny.

I přes nižší výkon by měla verze Mini disponovat všemi lákadly, které nabízí větší model. Například funkcí S-Voice. „Kromě toho, že funkce S-Voice umožňuje prostřednictvím hlasu vyhledávat informace a komunikovat s přístrojem, nabízí také rozsáhlé možnosti, jak telefon ovládat a zadávat mu pokyny. Když se na telefonu Galaxy S III například spustí budík, a vy byste si raději ještě chviličku přispali, stačí říci ztišit,“ uvedl Zdeněk Paškevič, produktový manažer mobilní divize Samsungu.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III

S-Voice je možné použít také u přehrávání hudby k zesílení nebo zeslabení hlasitosti, při odesílání SMS zpráv a e-mailů, organizování schůzek v kalendáři či k automatickému aktivování fotoaparátu a pořízení fotografie. Anglický hlas dokáže přístroj rozeznat na výbornou, jak to ale bude s češtinou, se ukáže teprve po zahájení prodeje.

Za zmínku stojí také technologie Smart stay, která je schopna automaticky rozeznat, jakým způsobem přístroj používáte. „Například zda čtete elektronickou knihu nebo brouzdáte po internetu. Přední kamera telefonu sleduje vaše oči a telefon automaticky ponechá jas displeje neztlumený, abyste mohli pohodlně číst,“ dodal Paškevič.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám