Hlavní obsah

Stížností na operátory neustále přibývá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počet stížností uživatelů na tuzemské telekomunikační operátory se v letošním druhém čtvrtletí meziročně zvýšil o třetinu. Nejvíce si lidé stěžovali na vyúčtování. Vyplývá to z pravidelné monitorovací zprávy Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). Nárůst částečně souvisí s přechodem agendy ochrany spotřebitele na ČTÚ od začátku letošního roku.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Nesouhlasu s vyúčtováním služeb se týkala třetina z více než 600 stížností. Lidé si často stěžovali na zpoplatnění modemů a set-top boxů největší kabelové firmy UPC, se kterou úřad zahájil správní řízení.

Zvýšený počet stížností se týkal také uzavírání účastnických smluv, kde si lidé stěžovali na praktiky podomních prodejců. Někteří z nich nabízejí služby například seniorům, kteří nejsou vždy schopni plně posoudit všechny podmínky nabízených smluv.

Nejvíce stížností a dotazů celkově došlo na společnost Telefónica a dále na T-Mobile a Vodafone. Největší nárůst úřad zaznamenal u firmy Live Telecom, která k nabídce svých služeb využívá podomní prodejce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám