Hlavní obsah

iPhone 4S se smí prodávat dál, zamítly soudy stížnosti na porušení patentů

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung chtěla již v říjnu loňského roku zavařit nejnovějšímu chytrému telefonu společnosti Apple – iPhonu 4S. Jen pár dní po jeho odhalení podala žaloby v Itálii a Francii, protože prý novinka porušuje jejich patenty. Soudci ale obě žaloby zamítli, informoval o tom server Yonhap News.

Článek

Pařížská i milánská justice se ve svých verdiktech shodla, že neexistuje žádný právní základ, podle kterého by se měl iPhone 4S přestat prodávat. Rozhodnutí soudů ale není konečné a Samsung se proti nim může odvolat.

To nejspíše právní zástupci jihokorejského elektronického giganta také udělají. Podle jejich prohlášení totiž i přes zamítavý verdikt soudu plánují podávat stejné žaloby také u soudů v dalších státech.

Podle Samsungu porušuje Apple jejich patentové nároky na technologie UTMS a 3G. A to nejen u nejnovější verze 4S, ale také u chytrých telefonů iPhone 3G, 3GS a 4 i u obou generací počítačových tabletů iPad. [celá zpráva]

Právní bitva mezi oběma technologickými giganty vypukla v polovině loňského roku, kdy společnost Apple podala stížnost na vzhled počítačových tabletů Galaxy Tab. Firmě vadí, že prý příliš kopírují vzhled iPadu. Na základě stížností byl Samsung dokonce nucen přestat prodávat novou generaci svého počítačového tabletu v Německu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám