Hlavní obsah

Soud v Německu potvrdil zákaz prodeje nového tabletu od Samsungu

Aktualizováno

Soud v západoněmeckém Düsseldorfu v pátek potvrdil zákaz prodeje nejnovějšího počítačového tabletu od Samsungu v Německu. Uznal námitku amerického konkurenta Apple, že jihokorejská firma okopírovala jeho populární tablet iPad.

Článek

Düsseldorfský soud zakázal prodej tabletu Samsung Galaxy Tab 10.1 už ve svém předběžném nálezu z konce srpna. Opatření ale platilo jen do tohoto pátku. Jihokorejský výrobce kvůli tomu nemohl představit svou novinku na prestižním berlínském veletrhu elektroniky IFA, který skončil tento týden. [celá zpráva]

Z něj po dalším rozhodnutí německé justice musel stáhnout i svůj tablet Galaxy Tab 7.7, vůči němuž má Apple stejné výhrady jako k jeho větší obdobě. Americká společnost tvrdí, že ploché přenosné počítače od Samsungu svým vzhledem porušují registrovaný design iPadů, který si Apple nechal v Evropě patentovat v roce 2004.

Právní pře v Německu je jen jednou z řady sporů, které oba přední výrobci komunikační a zábavní techniky v rámci konkurenčního boje ve světě vedou. Apple už dříve Samsung ze stejných důvodů zažaloval v USA, Austrálii nebo naposledy v Japonsku. Jihokorejská firma odpověděla sérií protižalob.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám