Hlavní obsah

Mobilní internet v listopadu zrychlil o devět procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší nárůst rychlosti dosáhl v listopadu mobilní internet, který v průměru zrychlil o devět procent na 1,6 Mbit/s. Naopak připojení přes rozvody kabelové televize zpomalilo o deset procent na 16,8 Mbit/s. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Mezi mobilními operátory si nejlépe vedl T-Mobile. Ten zvýšil rychlost ve své síti 3G o 18 procent na téměř 3,5 Mbit/s. Druhý Vodafone zpomalil o jedno procento na 2,7 Mbit/s. Telefónica naopak o procento zrychlila na průměrných 1,8 Mbit/s.

Vedle kabelového internetu zaznamenalo pokles i připojení po optickém vedení a DSL přes telefonní linky. Zatímco přípojky přes optiku zpomalily o devět procent na 23,8 Mbit/s, rychlost DSL klesla o čtyři procenta na 6,3 Mbit/s. Z toho novější VDSL, používané Telefónikou, zrychlilo o tři procenta na 11,2 Mbit/s.

Průměrná rychlost Wi-Fi sítí se pohybovala kolem 5,8 Mbit/s, což je zhruba stejně jako v říjnu. Sledované sítě nabízely připojení od 2,4 do 13,9 Mbit/s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám