Hlavní obsah

Aktualizace systému promění iPhone v předraženou cihlu, stěžují si majitelé

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci minulého týdne vydala společnost Apple aktualizaci svého mobilního operačního systému iOS, která měla řešit problémy s baterií telefonu, kvůli níž vydržel přístroj pracovat bez elektrické zásuvky jen deset hodin. Řada tuzemských uživatelů si ale stěžuje, že po nainstalování iOS 5.0.1 se jim místo vyřešení problémů promění přístroj v předraženou cihlu.

Článek

„Aktualizovala jsem na 5.0.1 a úplně mi přestal (telefon, pozn. red.) jít," postěžovala si jedna z uživatelek na serveru iPhonemania.cz a vypočítala, co všechno jí nefunguje: "Psát SMS včetně volání, signál se mi ukazuje plný, ale ani jedno z toho nejde, jindy zase vypadne signál z ničeho nic úplně, jsem u T-Mobile a absolutně netuším, co s tím teď mám teda dělat."

Podle dalších ohlasů ale není problém pouze se SIM kartami růžového operátora. „Mám Vodafone a signál mi vypadává také. Internet nejde také,“ uvedl majitel nového iPhonu 4S s tím, že před nainstalováním nové verze iOS přístroj fungoval korektně.

Problémy jen u některých uživatelů

Největší problém je v tom, že nikdo neví, jaká konkrétní chyba promění iPhone v předraženou cihlu. Někteří uživatelé totiž se stejným modelem iPhonu i SIM kartou od stejného operátora nemají po nainstalování iOS 5.0.1 žádné problémy.

„Po aktualizaci evidentně vyšší výdrž (cca 20-25 %) a vůbec žádné jiné problémy,“ podělil se na fóru o svou zkušenost majitel iPhonu. Další uživatel podle vlastních slov provedl aktualizaci na dvou modelech 4S, zatímco jeden funguje bez problémů, druhý je zcela bez signálu.

Společnost Apple ani samotní operátoři se zatím oficiálně ke stížnostem uživatelů nevyjádřili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám