Hlavní obsah

Samsung představil první telefon s nejnovější verzí Androidu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics představil první chytrý telefon založený na nejnovější verzi operačního systému Android, která kombinuje software užívaný v telefonech a počítačových tabletech. Firma tak stupňuje konkurenční boj s americkým rivalem Apple.

Článek

Telefon s názvem Galaxy Nexus vstoupí na trh v listopadu. Samsung chtěl původně nový telefon předvést již minulý týden v San Diegu, prezentaci však odložil kvůli úmrtí spoluzakladatele konkurenční společnosti Apple Steva Jobse. [celá zpráva]

Nejnovější verze operačního systému Android s názvem Ice Cream Sandwich má kombinovat platformy pro tablety a chytré telefony, což by k Androidu mohlo přilákat více vývojářů aplikací i spotřebitelů. Pro Android zatím existuje méně aplikací a her než pro produkty Applu, upozornila agentura Reuters.

Samsung je největším prodejcem telefonů se systémem Android na světě a současně největším konkurentem společnosti Apple, která slaví velké úspěchy se svými telefony iPhone. Nový model představila firma na začátku měsíce. [celá zpráva]

Nový iPhone je vzhledem prakticky k nerozeznání od svého předchůdce. Hlavní změny se udály uvnitř přístroje. Ve srovnání se starší čtyřkou má novinka dvakrát rychlejší procesor a sedmkrát výkonnější grafiku. To je zásluha nového procesoru A5, který používá také iPad 2.

Vylepšení se dočkal také vestavěný fotoaparát, jehož rozlišení se zvýšilo z 5Mpix na 8Mpix. iPhone 4S dokáže natáčet videa ve Full HD rozlišení, přičemž nabízí i stabilizaci obrazu.

V České republice a na Slovensku se iPhone 4S začne prodávat 28. října. Tuzemští prodejci jej však již nyní nabízejí v předobjednávce. Vybírat je možné mezi verzemi s kapacitou 16, 32 a 64 GB. A to jak v černé, tak v bílé barvě. 16GB varianta je aktuálně nabízena za 14 500 Kč, 32GB za 16 600 Kč a 64GB za 20 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám