Hlavní obsah

Nový supermobil od HTC bude mít velký dotykový displej a Windows phone 7

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internet unikly informace o novém mobilním telefonu od společnosti HTC, který by měl být nástupcem nejvýkonnějšího komunikátoru na světě - modelu HD2. Novinka má disponovat velkým dotykovým displejem a nejnovějším operačním systémem Windows phone 7.

Foto: Novinky

Údajný vzhled nového supermobilu HTC Mondrian

Článek

Společnost HTC zatím příchod nového telefonu s označením Mondrian nepotvrdila, přesto by se měl podle serveru Pocketnow začít prodávat ještě letos. Novinku by měl pohánět nový procesor Qualcomm s frekvencí 1,5 GHz. V současnosti přitom nejvýkonnější telefony mají pouze 1GHz čipy.

Podle uniklých informací má telefon dotykový displej s úhlopříčkou 3,7 palců. Ten podporuje funkci multitouch, tedy dotyk více prsty najednou, stejně jako například iPhone. Potěšit by novinka měla také příznivce fotomobilů, neboť bude vybavena 8Mpx fotoaparátem, který bude schopen natáčet i Full HD videa.

Data přístroj ukládá na vestavěnou paměť o velikosti 16 GB, kterou je možné dále rozšířit prostřednictvím paměťových karet. K dispozici je také 512MB operační paměť.

Nejnovější Windows v akci

Nový supermobil od HTC by měl pracovat pod nejnovějším operačním systémem Windows Phone 7, který Microsoft představil na začátku letošního roku. [celá zpráva]

Nový systém je oproti předchozí verzi odlišný už při pohledu na úvodní obrazovku. Tradiční ikony totiž nahradily takzvané živé panely, které zobrazují vždy aktuální informace ze zdrojů, které si uživatel nastaví.

Nejnovější Windows pro mobilní telefony

Příkladem živých panelů je obrazovka s oblíbenými přáteli. Na ní se například u každého kontaktu zobrazují aktualizace statusů z nejrůznějších sociálních sítí, či nově zveřejněné fotografie.

Ze systému rovněž zmizí tlačítko s logem Windows, které bylo dříve umístěno v levém horním rohu a sloužilo k otevření nabídky Start. Chybět bude také křížek pro zavření aplikace v pravém horním rohu. Vše se bude ovládat pouze pomocí základních oblastí. Těch nabídne Microsoft na úvod šest, jak si můžete prohlédnout v následující tabulce.

Základní oblasti operačního systému Windows Phone 7 Series
Obrázky
Pomocí panelu Obrázky bude možné prohlížet a sdílet obrázky v sociálních sítích. Z tohoto místa získá uživatel přístup ke všem svým obrázkům uloženým přímo v telefonu, na webu nebo na domácím počítači.
Hudba a Video
Multimediální oblast Windows Phone 7 Series vychází z prostředí kapesního přehrávače Microsoft Zune. K dispozici je hudba a video uložené v telefonu, na webu i skladby vysílané vzduchem díky přítomnosti FM tuneru. Nechybí ani funkce pro sdílení informací o oblíbených skladbách s přáteli.
Lidé
Oblast kontaktů přináší informace spojené s konkrétními osobami, ke kterým má majitel telefonu nějaký vztah. Na jednom místě najde uživatel novinky o svých přátelích, včetně aktuálních statusů v sociálních sítích či nově zveřejněných fotografií. Ze stejného místa může přispívat na Facebook a Windows Live.
Hry
Herní oblast telefonů nabídne přímé propojení s více než 23 milióny uživatelů služby Xbox Live. Samozřejmostí je také propojení s jejich uživatelským profilem, pokud doma mají herní zařízení Xbox 360. Přímo v telefonu bude možné hrát hry s přáteli na Xbox Live, sledovat žebříčky hráčů, prohlížet si vlastního avatara nebo seznam splněných úkolů ve všech dostupných hrách.
Kancelář
Kancelářská oblast nabídne přístup k mobilní verzi kancelářského balíku Office, dokumentům uloženým na SharePoint serverech, poznámky OneNote a samozřejmě také přístup k elektronické poště. Všechno hezky na jednom místě pro dokonalou efektivitu práce.
Aplikace
Instalovat hry a aplikace do telefonu bude možné pomocí služby Marketplace, která bude mít v komunikátorech s operačním systémem Windows Phone 7 Series také vlastní oblast. Tato služba nabídne snadný přístup k ověřeným aplikacím a hrám s jistotou, že budou bez problémů fungovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám