Hlavní obsah

X-BOX 360: Fight Night Rounds 3 - box jak se patří

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fight Night Rounds 3 je vlajkovou lodí bojových sportů na konzoli X-BOX 360. Přináší skvělou hratelnost, zábavný systém vylepšování boxera a zejména možnost zabojovat si se šampióny jako je napřiklad Muhammad Ali.

Článek

Hratelnost nového boxu je vynikající. Ovládání je skvěle přizpůsobené ovladači. Levým control stickem hráč s boxerem chodí, pravým ovládá pohyb jeho těla. Absolutní samozřejmostí jsou úhyby tělem, blokování úderů či v slabších momentech boje i klinče (chytání se soupeře a zaklesnutí se do něj) pomáhající k obnovení sil a získání několika cenných vteřinek.

Bodování boje je shodné jako v normálním boxu. Zápas hodnotí tři rozhodčí, kteří nezávisle na sobě bodují každé kolo. Body hráč získává za přesně mířené údery, naopak je ztrácí za časté klinčování či nelegální údery. Ano, nelegální údery jsou nedílnou součástí této hry. Mohou přinést stejně tak záchranu v nejtěžších chvílích jako předčasné ukončení boje, pokud tyto údery použijete přespříliš.

Kariéra sama o sobě je pojata tradičně avšak zábavně. Začínáte jako mladý boxer bez zkušeností, kterého čekají první boje po tělocvičnách před několika diváky. Většinou máte na výběr několik soupeřů, vybíráte si dle peněžní sumy o kterou se hraje, často narazíte i na nějaký bonus. Před každým zápasem vás čeká trénink, ve kterém se zaměříte na některý z atributů boxera a ten se snažíte vylepšit. Můžete zvolit automatický trénink, nikdy ale nedosáhnete takových zlepšení, jako když budete manuálně zruční sami.

Nakupování boxerského vybavení není jen nějakým "dovybavením" hry. Různé části výbavy postupně odemykáte a musíte si na ně vydělávat. Odměnou vám pak není pouze skvělé vzezření boxera, ale mnohdy také zvýšené atributy u některých schopností. Dokupovat si můžete například i tetování, kterými svého boxera zkrášlujete či speciální údery a zesměšňovací gesta, jež poté v boji použijete.

Shrnuto podtrženo je Fight Night Rounds skvělým počinem, který vydrží na mnoho večerů. Déle než několik hodin v kuse ho ale asi nebudete moci hrát, to by se omrzelo. Nejlepší zábavu pak asi přinese hra proti živému oponentovi, kdy si celý boj užijete daleko více. Grafika je strhující, zvukové efekty jsou poměrně strohé avšak plně dostačující.

HODNOCENÍ: 8/10

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám