Hlavní obsah

Výrobce videoher EA ztratil zájem o konkurenční Take-Two

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší světový vydavatel videoher Electronic Arts v úterý nechal vypršet nabídku na převzetí menšího rivala Take-Two Interactive Software za zhruba dvě miliardy dolarů. Oznámila to firma s tím, že již nevěří, že by mohla začlenit Take-Two do svých aktivit před klíčovou vánoční sezonou.

Článek

Firma EA přišla s nabídkou na převzetí Take-Two letos v únoru a několikrát ji prodloužila. Vedení firmy Take-Two však opakovaně doporučovalo akcionářům, aby nabídku nepřijímali, protože je příliš nízká, napsala agentura Reuters.

Společnost Take-Two se proslavila především sérií Grand Theft Auto. Nedávno koupila českého vývojáře her Illusion Softworks, jehož Mafie jako jedna z prvních tuzemských počítačových her prorazila na světový trh. Firma Take-Two hospodařila ve druhém finančním čtvrtletí se ziskem 98,2 miliónu dolarů po ztrátě 51,3 miliónu před rokem.

Finanční úspěchy byly podpořeny úspěchem nejnovějšího dílu série Grand Theft Auto. Poslední čtvrtá verze totiž byla jednoznačně nejočekávanější hrou současné doby. Kontroverzní střílečka se opravdu povedla, a to po stránce hratelnosti i grafického zpracování.

Firma uvedla hru GTA IV na trh 29. dubna a za první týden utržila z jejího prodeje 500 miliónů dolarů. Na konci května již hru vlastnilo 8,5 miliónu hráčů po celém světě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám