Hlavní obsah

Vydavatel videoher EA chce koupit konkurenta Take-Two

Největší světový nezávislý vydavatel videoher Electronic Arts hodlá převzít menšího rivala Take-Two Interactive Software za téměř dvě miliardy dolarů v hotovosti. Oznámila to v noci na dnešek firma, která je v České republice známá například díky hokejové sérii NHL. Take-Two nedávno koupila českého vývojáře her Illusion Softworks.

Článek

EA za každou akcii Take-Two nabídla 26 dolarů. Nabídka zahrnuje více než šedesátiprocentní prémii k závěrečné ceně akcií na burze před předložením nabídky. Take-Two se proslavila především hrou Grand Theft Auto, jejíž netrpělivě očekávaný čtvrtý díl by v případě rychlého přijetí nabídky mohl získat marketingovou podporu ze strany EA.

Vedení společnosti Take-Two se ale postavilo proti nabídce. "Návrh Electronic Arts neposkytuje našim akcionářům dostatečnou hodnotu a přichází v naprosto nevhodném čase," uvedla firma. Dodala, že nabídka je oportunistickým pokusem EA těžit z vydání nejnovějšího dílu Grand Theft Auto.

Společnost EA zvýšila ve třetím finančním čtvrtletí končícím v prosinci zisk bez zahrnutí mimořádných položek o 44 procent na 290 miliónů dolarů. Firma se již loni dohodla na koupi vývojářských studií BioWare a Pandemic Studios za 855 miliónů dolarů, aby zaplnila mezery ve své nabídce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám