Hlavní obsah

World Cyber Games 2008 - na Slovensku vítězili favorité

Novinky, Miloslav Fišer, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turnaj World Cyber Games (WCG) je světovou událostí v soutěžním hraní počítačových her, účastní se jí hráči ze 70 zemí včetně České republiky. Česko-slovenská kvalifikace herního turnaje World Cyber Games má za sebou první LAN akci na Slovensku, soutěžící ve čtyřech hrách se sjeli do Trnavy a bojovali o postup do Národního finále.

Článek

V sobotu 9. srpna se v Trnavě uskutečnil první slovenský turnaj letošního WCG. Nejzajímavější boje se čekaly ve fotbalové hře FIFA 08, kde byli tři vážní adepti na dvě postupová místa.

.: Na Slovensku jsou WCG turnaje odehrávány na počítačích Digipro s procesory Intel Core 2 Duo. Zdroj: Archiv

Černého Petra si nakonec vytáhl mladík Ivan Pastyrčák (letošní vítěz FIWC) a ve finále jej na rozdíl od Adama Klanici a Rolanda Čaprnky neuvidíme. Bez překvapení se odehrál turnaj ve strategii Starcraft: Broodwar, největším favoritem kvalifikace stále zůstává loňský vítěz Tomáš Samol.

Velmi slušné výkony jsme viděli i v konzolových hrách Project Gotham Racing 4 a Guitar Hero 3, zde ale kvalifikace probíhají odlišným způsobem a vše je prozatím otevřené.

Seriál offline turnajů se nyní vrací zpět do České republiky, další kvalifikace se uskuteční v sobotu 16.8. v Electro Worldu Praha-Zličín, kde se budou hrát PC hry Warcraft III: Frozen Throne, FIFA 08 a konzolovky Virtua Fighter 5, Project Gotham Racing 4 a Guitar Hero 3.

Slovenští hráči si musí počkat až na konec prázdnin, další slovenský turnaj bude odehrán 30. srpna. Samotná Národní finále WCG jsou na programu 20. září (Praha) a 27. září (Bratislava).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám