Hlavní obsah

Studenti vytvořili on-line hru Co víš-19, je určena pro žáky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Studentský spolek Fakescape z brněnské Masarykovy univerzity vytvořil on-line hru Co víš-19, v časech pandemie má pomoci učitelům s výukou v oblasti mediální výchovy a kritického myšlení. Spolek to uvedl v tiskové zprávě.

Foto: repro covis19.cz

Ukázka ze hry Co víš-19

Článek

Interaktivní hru - soutěž, připravili studenti na týden od 20. do 24. dubna, je určena pro žáky 2. stupně základních škol. Děti si díky hře podle tvůrců připomenou nebo si poprvé osvojí jednoduché kroky, jak kriticky přemýšlet o médiích a jejich obsahu. Budou se moci dozvědět něco nového o problematice hoaxů (podvodné, poplašné zprávy), fake news, dezinformací a různých manipulací. Využitelná bude podle tvůrců především ve výuce občanské výchovy a společenských věd, ale dotýká se i českého jazyka či dějepisu.

„Soutěžící nehledají žádné kódy ani hesla, ale stávají se trenérem a mentorem budoucího superhrdiny Fakescapera. K získání statusu superhrdiny vede dlouhá a trnitá cesta a aby se jím Fakescaper stal, musí každý den získat jednu speciální vlastnost. Tu získá jedině tréninkem - tedy splněním jednotlivých úkolů," uvedli tvůrci.

Jedna z nejočekávanějších her roku se odkládá na neurčito. Lidem se vrací peníze

Hry a herní systémy

Pro splnění výzvy je nutné se nejpozději do pátku 24. dubna registrovat na stránkách www.covis19.cz. Na této stránce bude od pondělí 20. dubna každý den ve 13:00 zveřejněn jeden úkol, který bude třeba do půlnoci téhož dne vyřešit a odeslat, aby děti získaly plný počet bodů. Pokud soutěžící nestihnou splnit úkol daný den, mohou úkoly vyplnit i později za cenu pouhé poloviny bodů za úkol.

Hra Co víš-19 není jedinou aktivitou, kterou studenti v časech karantény spustili. Na svých webových stránkách založili speciální rubriku Fakta a mýty o novém koronaviru, kde se snaží vyvracet fake news v souvislosti se současnou pandemií.

Studentský spolek Fakescape vznikl na podzim roku 2018 na Katedře politologie Masarykovy univerzity. Studenti pomocí únikových her učí na základních a středních školách o mediální gramotnosti.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Související články

Hry na PlayStation se budou stahovat pomaleji

Lidé si v době omezeného pohybu krátí čas v domácnostech nejrůznějšími způsoby, například sledováním videí na internetu a hraní her. To ale neúměrně zatěžuje...

Výběr článků

Načítám