Hlavní obsah

Jedna z nejočekávanějších her roku se odkládá na neurčito. Lidem se vrací peníze

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trpkou pachuť začíná mít jedna z nejočekávanějších her letošního roku. Titul The Last of Us Part 2 totiž nabral velké zpoždění, nyní jej tvůrci odkládají na neurčito. A nikdo vlastně neví, kdy vyjde. Společnost Sony dokonce začala lidem, kteří si hru předplatili, vracet peníze.

Upoutávka na hru The Last of Us Part 2Video: Naughty Dog

 
Článek

Původně měl titul The Last of Us Part 2 vyjít na konci února. Nakonec ale tvůrci rozhodli, že vyjde až průběhu května. Studio Naughty Dog, které hru přinese exkluzivně pro televizní konzoli PlayStation 4, totiž potřebovalo více času na dokončení.

Jistou roli v odkladu hrálo také to, že lisovny fyzických disků jsou kvůli pandemii koronaviru ve skluzu a ani v současnosti nejedou na 100 procent. Řada hráčů tedy měla pro odložení prodejní premiéry pochopení.

Jedna z nejočekávanějších her roku vyšla ještě před premiérou, v úpravě pro PlayStation 1

Hry a herní systémy
Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry The Last of Us Part 2.

Tento týden však nastal v celém příběhu další neočekáváný zvrat. Hra The Last of Us Part 2 byla stažena z PlayStation Storu, a Sony dokonce začalo vracet peníze lidem, kteří si titul předobjednali již dříve.

Tvůrci to sice zatím oficiálně nepotvrdili, nicméně vše nasvědčuje tomu, že se jedna z nejočekávanějších her letošního roku odkládá na neurčito. A to je rozhodně škoda.

V rámci nového titulu se vrací hlavní hrdinové Joel a Ellie. Děj se odehrává pět let později proti prvnímu dílu, kdy je Ellie již mladá dívka, která hraje na kytaru, ale také touží po pomstě. Více se o ději The Last of Us Part 2 dozvíte v našem dřívějším článku.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry The Last of Us Part 2.

Reklama

Související články

Hry na PlayStation se budou stahovat pomaleji

Lidé si v době omezeného pohybu krátí čas v domácnostech nejrůznějšími způsoby, například sledováním videí na internetu a hraní her. To ale neúměrně zatěžuje...

Výběr článků

Načítám