Hlavní obsah

Revoluční herní konzole za 2000 Kč bude menší než plechovka limonády

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v lednu příštího roku by se měla začít prodávat nová herní konzole Ouya, která bude vábit především nízkou pořizovací cenou (2000 Kč). Dalším lákadlem novinky budou jistě také kompaktní rozměry – celý přístroj totiž nebude větší než obyčejná plechovka s limonádou.

Herní konzole OuyaVideo: archív výrobce

 
Článek

Konzole Ouya by na trhu měla způsobit malou cenovou revoluci. Za 2000 korun totiž žádný výrobce televizní konzoli nenabízí. Konkurenční PlayStation 3 od Sony vyjde podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, na 4600 Kč. Za Xbox 360 od Microsoftu zaplatí zájemci 3700 Kč a za Nintendo Wii 2600 korun.

Foto: Ouya

Základní deska nové herní konzole

Minimální ceny se podařilo dosáhnout využitím platformy Nvidia Tegra 3, která se často používá u tabletů s operačním systémem Android. Jejím základem je čtyřjádrový procesor s 12jádrovým grafickým čipem.

Foto: kickstarter.com

Herní konzole Ouya

Konzole bude mít k dispozici 1 GB operační paměti a 8GB úložný prostor. Připojit ji bude možné k internetu přes WiFi a k televizoru prostřednictvím rozhraní HDMI. Podporováno přitom bude i vysoké rozlišení.

Foto: kickstarter.com

Herní konzole Ouya

Že bude o konzoli Ouya velký zájem, je jasné již nyní. V rámci předobjednávek totiž nalákala už více než 40 tisíc lidí. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám