Hlavní obsah

Revoluční herní konzoli za 2000 korun si objednaly desítky tisíc lidí

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová herní konzole Ouya se ještě nezačala ani vyrábět a už láme prodejní rekordy. Na serveru KickStarter si ji předobjednalo více než 43 000 lidí. Lákavá je především pořizovací cena novinky, která v přepočtu činí 2000 Kč.

Herní konzole OuyaVideo: archív výrobce

 
Článek

Zakoupit novou herní konzoli je možné na stránkách KickStarter, prostřednictvím kterých sháněli tvůrci sponzory. Z vybraných peněz pak plánují rozjet výrobu. Dohromady se jim podařilo sehnat bezmála 140 miliónů korun.

Zaplatit za konzoli je nutné ihned. Zákazníci ji však s ohledem na fakt, že se ani ještě nezačala vyrábět, obdrží až začátkem příštího roku. K dvoutisícové pořizovací ceně je nutné připočítat také poštovné a balné ve výši 450 Kč.

Foto: kickstarter.com

Herní konzole Ouya

I přes nízkou cenu není nová konzole Ouya žádné ořezávátko. Vybavena je platformou Nvidia Tegra 3, která se často používá u tabletů s operačním systémem Android. Jejím základem je čtyřjádrový procesor s 12jádrovým grafickým čipem.

Konzole bude mít k dispozici 1 GB operační paměti a 8GB úložný prostor. Připojit ji bude možné k internetu přes WiFi a k televizoru prostřednictvím rozhraní HDMI. Podporováno přitom bude i vysoké rozlišení. Součástí balení bude i bezdrátový herní ovladač.

Foto: kickstarter.com

Herní konzole Ouya

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám