Hlavní obsah

Problém mají i ostřílení profíci. Nová mapa v PUBG dává hráčům zabrat

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z aktuálně nejpopulárnějších battle royale titulů na planetě PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) přinesl na konci ledna na počítače i televizní konzole v pořadí již šestou sezonu. Její nedílnou součástí je i nová mapa Kakarin, která dává hráčům pořádně zabrat.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry PUBG

Článek

Především ostřílení hráči totiž zpravidla mívali ve srovnání s nováčky velkou konkurenční výhodu. Přesně věděli, kam na začátku hry zamířit, aby dostali potřebné zbraně i další vybavení. Právě to se ale s příchodem šesté sezony mění, alespoň tedy v rámci mapy Kakarin, která hráče přenese na sever Afriky.

Zrodil se nový fenomén. S battle royale hrami se roztrhl pytel

Hry a herní systémy

Jednou z hlavních novinek je u ní totiž tzv. Black Zone. V různých zónách mapy tak bude docházet k bombardování, kvůli kterému se dané lokace změní prakticky k nepoznání. Hráči tak například již nemohou počítat s tím, že ve známých lokacích bude stát dům, ve kterém by se mohli ukrýt.

Jedním dechem se sluší také dodat, že Black Zone představuje problém i pro samotné hráče – pokud se totiž do zóny dostanou během bombardování, snadno přijdou o svůj život. Varovné sirény se tedy rozhodně nevyplatí podceňovat.

Foto: archív tvůrců

Nová mapa Kakarin

Mapa Kakarin je náročná i kvůli tomu, že je relativně malá. Představuje virtuální plochu o rozloze 2x2 kilometry. Kvůli tomu jsou jednotlivé souboje daleko intenzivnější a náročnější na reakční dobu a schopnosti každého hráče.

Přece jen na menší ploše vám nebude stačit schovávat se na nějaké skále za velkým kamenem a kosit jednoho nepřítele za druhým svojí sniperskou puškou. Souboje se budou odehrávat nejen venku, ale také v podzemních tunelech.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry PUBG

Zajímavou novinkou šesté sezony je také Sticky Bomb. Jde o nálož, kterou jednoduše přiděláte na stěnu a po výbuchu získáte úplně nový vstup do budovy. V případě, že někteří hráči praktikovali taktiku schovávání – jednoduše se ukryli v budově a hlídali si okna či dveře, budou to mít nyní daleko těší.

Šestou sezonu je již tradičně možné stahovat zdarma jako aktualizaci. Titul z dílny Brendana Greena je jedním z průkopníků žánru battle royale, ve kterém vítězí ten, kdo zůstane stát jako poslední na nohou. Hrát je přitom možné sám, ve dvou nebo ve skupině až čtyř hráčů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám