Hlavní obsah

Zrodil se nový fenomén. S battle royale hrami se roztrhl pytel

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hry ze žánru battle royale se těší stále větší popularitě. Vedle sofistikovaných titulů s propracovanou grafikou se navíc stále častěji setkáváme s jednoduchými hříčkami, které mají v první řadě zkrátit lidem dlouhou chvíli.

Upoutávka na hru FortniteVideo: archív tvůrců

 
Článek

Princip žánru battle royale je prakticky vždy stejný. S trochou nadsázky se dá říci, že vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou. Přesně na tomto principu staví tituly PUBG či Fortnite, které jsou zpravidla považovány za průkopníky tohoto stylu.

Například v titulu Fortnite se hráči převtělí do role přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Hrát je přitom možné i v týmech a v podstatě jediným cílem je přežít déle než soupeř.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

NHL 20Video: archív tvůrců

S battle royale režimem se počítá ale například i v chystaném NHL 20. V něm se objeví nový mód Eiminator, ve kterém vítěz bere vše a v němž se soupeřům postavíte sami, nebo v týmu s přáteli.

V praxi půjde o velký turnaj ve stylu battle royale, ve kterém budou moci všechny hvězdy dát svůj individuální styl na odiv celému světu.

Jednoduché hříčky jsou také v kurzu

A stranou novým trendům nezůstane ani populární titul Flappy Bird, což je jednoduchá hříčka, která učarovala před lety milionům hráčů po celém světě. Hráč na dotykovém displeji ovládá žlutého ptáčka, se kterým musí balancovat mezi zelenými trubkami. Čím více jich obletí, tím více bodů získá.

Hra končí ve chvíli, kdy ptáček narazí do jednoho z potrubí. Právě jednoduché ovládání je jedním z hlavních důvodů „ptačí“ mánie.

V novém pokračování zvaném Flappy Royale má děj úplně stejný průběh, ale zapojí do jednoho kola až stovku hráčů najednou. Vyhraje ten, kdo zvládne s ptáčkem jako poslední balancovat mezi překážkami.

Flappy RoyaleVideo: archív tvůrců

Battle royale režim nicméně nabídne i slavný tetris. Pro chytré telefony a počítačové tablety s operačními systémy iOS a Android bude určena aplikace Tetris Royale.

Ovládat kostky bude najedou až 100 hráčů, kteří mezi sebou budou v jasně stanoveném časovém limitu soutěžit o to, kdo zvládne s barevnými kostkami balancovat déle a lépe. Cílem hry totiž nebude pouze neprohrát kvůli nesprávnému poskládání kostek na sebe, ale zároveň ve stanovém limitu.

Jak je z řádků výše patrné, žánr battle royale čeká zářná budoucnost.

Tetris RoyaleVideo: archív výrobce

Může se Vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám