Hlavní obsah

Policistou s bojovníkem na řetězu v akční řežbě Astral Chain

Novinky, David Ryneš

Japonští vývojáři z PlatinumGames se s každým svým titulem stávají většími miláčky herních fanoušků. Po výborných akcích, jako je proslulá Bayonetta, Vanquish nebo Metal Gear Rising, se proslavili hlavně dech beroucím titulem NieR: Automata. Nyní se rozhodli zkombinovat pořádnou akci s policejním vyšetřováním a výsledek rozhodně stojí za to.

Upoutávka na hru Astral ChainVideo: Nintendo

 
Článek

Hráč coby člen policejní jednotky Neuron musí řešit invazi nepřátelských Chimér ve futuristickém městě The Ark. V metropoli se totiž začaly objevovat brány do astrální dimenze, ze které právě chiméry lezou. Po výběru pohlaví je hráč obeznámen se začínající hrozbou a jako policista se vydává této hrozbě čelit a pořádně ji prošetřit.

Je ale stále vidět, že Astral Chain je primárně hrou akční. Nelze čekat od detektivního režimu něco, jako bylo například v Detroit: Become Human nebo i  horší jako v Murdered: Soul Suspect. Akci mají PlatinumGames v DNA a o tu jde hlavně. Čím víc hráč své okolí prozkoumává a řeší jednotlivé případy, tím víc si odemyká schopnosti, a hlavně své řetězové mazlíčky Legiony.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Astral Chain

Legioni jsou ochočené živé zbraně a zároveň společníci policejní jednotky. Každý z nich vyniká jinými schopnostmi, a jakmile si je hráč plně osvojí, dosáhne naprosto bravurní synergie. Souboje s monstry – chimérami – poté vyloženě přetékají adrenalinem a perfektně načasovaná komba dodávají fanouškům akčních mlátiček pocit euforie. Třešničkou na dortu jsou bezprecedentně skvělé souboje s bossy, kterými jsou vývojáři proslaveni. Tady rozhodně stojí za pochvalu skvělý režim tréninku, kde si hráč postupně osahá všechny schopnosti Legionů i svých zbraní.

Díky Legionům si každý přijde na své. Jeden funguje jako tzv. tank, který vydrží hromadu poškození, další se specializuje hlavně na útoky z větší vzdálenosti. Celkem jich je pět a díky tomu souboje za celou dobu neupadnou do stereotypu. Zároveň mají své využití i při policejním vyšetřování. Dokážou sledovat stopy chimér, odposlouchávat svědky trestných činů či pomáhat s řešením enviromentálních puzzle. Jeden druh funguje i coby dopravní prostředek v podobě robotického psa, u kteréhož při vyšetřování využijete i jeho čich.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Astral Chain

Souboje jsou frenetické. Hráč vyvolá Legiona, který na bojišti stráví zhruba dvě minuty, v nichž v kombinaci s protagonistou provádí neúprosná komba. Ta se spustí, jakmile hráč několikrát v řadě úspěšně trefí protivníka. Legiony navíc hráč musí přepínat, protože ne u každého protivníka si vystačí s jedním typem parťáka.

Po technické stránce pravděpodobně nelze titulu nic vyčíst. Na přenosné konzoli Nintendo Switch vypadá naprosto fantasticky, a to díky lehce komiksové stylizaci a hojnému užití částicových efektů. Futuristický design prostředí, astrální části i jednotlivých chimér je zvládnutý na výbornou, což u vývojářů z PlatinumGames není žádné překvapení. Už jejich NieR: Automata měla bravurní svět.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Astral Chain

Z Astral Chain se stává jedna z nejlepších akcí tohoto roku a Nintendo Switch tak dostává další výborný titul. Jedinou vadou na kráse je tempo hry, které občas zakolísá. To je naštěstí vykoupeno hromadou výzev a pořádnou porcí zábavy, která vydrží několik desítek hodin.

Astral Chain vychází 30. srpna exkluzivně pro herní konzoli Nintendo Switch.

HODNOCENÍ: 9/10

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám