Hlavní obsah

Murdered: Soul Suspect – hledání vlastního vraha

Novinky, ryn

Jmenuje se Ronan, Ronan O’Connor, a je v zapeklité situaci. Musí totiž vyšetřit svou vlastní vraždu, než se opět shledá na onom světě se svojí životní láskou.

Upoutávka na hru Murdered: Soul SuspectVideo: Square Enix

 
Článek

Hráč se v Murdered: Soul Suspect ujímá role potetovaného drsňáka Ronana. Ten se při hledání sériového vraha sám stane jeho obětí a jako duch musí svou vraždu vyšetřit, aby se mohl v posmrtném životě sejít se svou již zesnulou manželkou Julií. Jenže po zemi bloudí mnoho ztracených duší, které nepatří k těm nejhodnějším, snahu o vyšetření své vraždy to Ronanovi silně znepříjemňují.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Murdered: Soul Suspect

Protože je Ronan duch, tak má i „nadlidské“ schopnosti. Může se například vtělit do živých osob, procházet zdmi nebo ovlivňovat chování jiných lidí. Bohužel vývojáři si nedali moc velkou práci se začleněním těchto schopností do hratelnosti, a tak má každé vyšetřování stejný průběh. Přijdete na místo činu, vtělíte se do pár osob, zjistíte jejich myšlenky, najdete hrou označené předměty, složíte hádanku a případ je vyřešen. Hledání předmětů spojených s vraždou je vlastně taková minihra sama o sobě. Některé předměty totiž nejsou označené, a tak celá akce připomíná spíše hledání jehly v kupce sena.

Aby titul neupadl ihned do stereotypu, tak vývojáři zakomponovali také vedlejší mise nebo sbírání romantických dopisů od manželky v samotném městě Salem. Aby vyšetřování vražd nepůsobilo nudně, vyskytují se zde také akční a plížící pasáže.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Murdered: Soul Suspect

V posmrtném životě na půli cesty se toulají i ztracené duše, které nestihly vyřešit své vlastní záležitosti, načež z toho zešílely a nyní se z nich stali agresivní duchové, kteří chtějí škodit ostatním. Souboje s těmito nepřáteli jsou také až moc jednoduché. Díky schopnosti vidět skrze zdi si hráč jako Ronan zjistí, kde se duše zbloudilých nachází, a jednoduchým připlížením se zezadu tyto duše zlikviduje.

Technické zpracování hry je také nevýrazné. Titul běží na starší verzi Unreal Enginu s pořadovým číslem 3. Ve srovnání s dnešními tituly působí zastarale a ničím nenadchne.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Murdered: Soul Suspect

Díky tomu všemu je Murdered: Soul Suspect průměrný titul, který nijak neurazí, ale ani nijak nenadchne. Náplň hry je stereotypní a úkoly rychle omrzí, přitom jako nápad na papíře to vypadalo slibně.

Titul vyšel pro osobní počítače a pro konzole jak staré (Xbox 360, PlayStation 3), tak i nové generace (Xbox One, PlayStation 4).

HODNOCENÍ: 5/10

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám