Hlavní obsah

Pandemie hraje Nintendu do karet. Zisk se zdvojnásobil

Tokio

Zisk japonského výrobce videoher a herních konzolí Nintendo se za tři čtvrtletí fiskálního roku téměř zdvojnásobil na 376,7 miliardy jenů (77,2 miliardy Kč) ze 196 miliard jenů ve stejném období předchozího roku. Firmě pomohla pandemie, kvůli které lidé po celém světě zůstávají doma a více hrají hry. Firma tento týden také zvýšila na rekord výhled zisku na celý fiskální rok.

Hybridní herní konzole Nintendo SwitchVideo: archív výrobce

 
Článek

Tržby za duben až prosinec stouply o 37 procent na 1,4 bilionu jenů. Vysoká poptávka byla v době pandemie jak po herních konzolích, tak po hrách, jako je Super Mario 3D All-Stars a Animal Crossing: New Horizons. Provozní zisk firma zvýšila o 98 procent na 512,11 miliardy jenů.

Od dubna společnost prodala 24 milionů konzolí Switch, z toho 12,5 milionu za první dvě čtvrtletí. To ukazuje, že prodej se ve třetím fiskálním čtvrtletí, které zahrnuje důležitou předvánoční sezonu, téměř zdvojnásobil. Celkový prodej zahrnuje i menší konzoli Switch Lite.

Konzole Switch táhne i po letech. Zájem předčil očekávání

Hardware
Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Překvapivé je, že prodeje několik let starého Switche stále stoupají navzdory tomu, že si na konci loňského roku odbyly premiéru hned čtyři nové konkurenční konzole – konkrétně PlayStation 5 a 5 Digital Edition, dále pak Xbox Series S a Series X.

Pandemie nemoci covid-19 poznamenala mnoho firem. Hernímu sektoru se ale od počátku pandemie daří, protože nabízí domácí zábavu a možnost lidem spojit se i na dálku prostřednictvím internetových her.

Za celý fiskální rok do konce března 2021 firma očekává růst zisku na rekordních 400 miliard z 258,6 miliardy jenů v předchozím fiskálním roce. Původně přitom na současný rok očekávala růst zisku na 300 miliard jenů. Tržby se mají zvýšit o 22,3 procenta na 1,6 bilionu jenů a provozní zisk o 24 procent na 560 miliard jenů.

Představení levné konzole Xbox Series SVideo: archív výrobce

Představení televizní konzole PlayStation 5 od SonyVideo: archiv výrobce

Představení levné konzole Xbox Series XVideo: archív výrobce

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Nová éra televizních konzolí startuje

Vyšší výkon, věrnější grafika a možnost hrát při nastavení větších detailů. To všechno slibují herní konzole nové generace. Během listopadu odstartuje postupně...

Výběr článků

Načítám