Hlavní obsah

Hráči se postavili za Ukrajinu. Tvůrci Fortnitu pošlou na pomoc přes tři miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblíbený titul Fortnite hrálo v loňském roce více než 350 milionů lidí. A právě tato velká herní komunita se nyní semknula a vybrala peníze na pomoc Ukrajině. Na dobročinné účely půjde rekordní suma 144 milionů dolarů, tedy v přepočtu více než 3,2 miliardy korun. Informovali o tom zástupci herního studia Epic Games, kteří tento titul vyvíjejí.

Trailer ke hře FortniteVideo: archív tvůrců

 
Článek

Astronomickou sumu se podařilo vybrat za pouhé dva týdny. Hráči přitom nemuseli své peněženky vyprazdňovat víc, než jsou normálně zvyklí.

Epic Games totiž na pomoc Ukrajině věnoval všechny své příjmy ze hry Fortnite za 14 dní – konkrétně od 20. března do 3. dubna.

Částka byla zároveň navýšena ještě o provizi v rámci tohoto titulu z konzolí Xbox, za kterými stojí Microsoft.

Je to miliardový byznys. Odchod z Ruska bude bolet Moskvu i herní firmy

Hry a herní systémy

Vybraná suma bude rozdělena na humanitární pomoc Ukrajině, konkrétně mezi organizace Direct Relief, World Central Kitchen, Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky, Světový potravinový program a UNICEF.

Celá akce zároveň jasně ukazuje, jak velký byznys Fortnite pro Epic Games je. Tvůrci jedné z nejúspěšnějších her současnosti vydělávají každý měsíc miliardy korun, přestože samotnou hru nabízejí zadarmo.

Hráči platí jen za některé doplňky ve hře, které jim však nedávají konkurenční výhodu – například za různé oblečky a tanečky.

V titulu Fortnite Battle Royale se hráči převtělí do role přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou. Hrát je přitom možné i v týmech.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám