Hlavní obsah

HRA: Piškvorky - klasika všech klasik

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když už mluvíme o předělávkách všemožných her, je tady jedna - velice populární, přesto se často nového kabátku nedočká. Ano, mluvím o piškvorkách a jejich celkem kvalitním počítačovém zpracování.

Foto: Lenka Gulašiová

K nejproblematičtějším místům centra Ostravy patří křižovatka ulic Veleslavínovy a Husovy. Odtud byl 19. ledna odtažen špatně parkující vůz.

Článek

Piškvorky jsou úžasná hra. V reálu stačí pouze čtverečkovaný papír (nějaký se vždy dá vytrhnout ze sešitu, no nedivte se pak, že můj sešit na technickou dokumentaci mi nestačil už v půlce roku) a dvě tužky a nesmiřitelná bitva mezi dvěma mozky může začít. Díky tomu se v zadních lavicích dala přežít školní docházka bez jakýchkoli následků a bez poznamenání vědomostmi.

Jak jsem ale zestárl, Piškvorky už tolik nehraji. Kolegové v práci se jim při poradách vyhýbají, a tak mi nezbývá nic jiného, než se uchýlit k počítači a zahrát si s ním. Naštěstí se teď objevilo nové zpracování této hry - sice disponuje docela spartánskou grafikou, nicméně toto nijak neubírá jejich hratelnosti.

Hrát můžete v libovolné kombinaci člověk/počítač, nastavit si libovolnou obtížnost a pokud by se partie poněkud protáhla, pak ji je možno uložit a kdykoli později načíst a snad i zdárně dokončit.

Víc k tomu ani není co dodat; Piškvorky jsou zkrátka Piškvorky a pokud je máte rádi, není co řešit.

DOWNLOAD, homepage, 34 kB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: Torus Trooper - psychotropní akce

Jestliže vás při vyhlašování nejlepších her loňského roku zaujal titul Tsunami 2010, pak rozhodně musíte zkusit Torus Trooper - je stejně rychlý, bláznivý...

HRA: Moorhuhn Pinball - a zase ty slepice

Kdo si Kdo si myslel, že šílenství okolo lovu slepic už pro jednou skončilo, ten se mýlil. Tvůrci z německé Phenomedie už překračují hranice dobrého vkusu tím,...

HRA: Space Harrier - jako v osmdesátých letech

Dnes tady máme jednu předělávku z roku 1985. Jmenuje je se Space Harrier a byla velice populární na konzolách firmy Sega, možná si na ni někteří vzpomenete....

Výběr článků

Načítám