Hlavní obsah

HRA: Space Harrier - jako v osmdesátých letech

Novinky, Ondřej Pohl

Dnes tady máme jednu předělávku z roku 1985. Jmenuje je se Space Harrier a byla velice populární na konzolách firmy Sega, možná si na ni někteří vzpomenete. Přestože je docela jednoduchá, je velmi hratelná a chytlavá. Více v následující minirecenzi.

Foto: KÚ Karlovarského kraje

Kraj při rozhodování o pořízení traktoru přihlížel i k tomu, že tento typ využívá řada zaměstnavatelů.

Článek

O neustálém opakování a vykrádání témat už asi nemá smysl mluvit, sympatické ovšem je, když se někteří tvůrci netají původem nápadu pro svou hru. A ještě milejší je ten fakt, že si k předělávání nevzali nějaký titul, který byl k vidění ve stovkách různých klonů, ale dají si tu práci a najdou něco, o čem může většina hráčů prohlásit, že je to pro ně nové. A ti ostatní si mohou zavzpomínat na staré dobré časy.

Princip hry je jednoduchý. S hlavní postavou neustále běžíte vpřed, přičemž musíte dávat pozor, abyste do něčeho nevrazili. Můžete sice překážky i přeletět, ovšem pozor, abyste nenarazili do něčeho, co proti vám letí ve vzduchu. Pak jsou tu samozřejmě i obligátní nepřátelé, jímž samotným a jejichž střelám se rovněž musíte vyhnout.  Anebo je samozřejmě sestřelit, zde k tomu slouží klávesa Y(Z).

Atmosféra hry je zkrátka úžasná, stejně jako všech těch her oné doby. Když se do hraní pořádně pustíte, pak budete jen tupě zírat na obrazovku a vztekle bušit do klávesnice, přičemž se báječně odreagujete.

DOWNLOAD, homepage, 2.1 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: Arena 2048 - automatová střílečka

Po sérii her z loňské Becherovka Game se vrátíme do starých kolejí a jak to udělat lépe, než jednou asijskou hrou. V ní s malou raketkou v těsném prostoru...

HRA: After Burner 3D - arkádová střílečka

Pokud vás před nedávnem zaujala hra Plane Arcade, už jste ji dohráli a teď se nudíte, pak zbystřete pozornost, protože je tu podobný kousek, v němž ovládáte...

Výběr článků

Načítám