Hlavní obsah

Jedna z nejúspěšnějších videoher všech dob dostane pokračování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvůrci ze studia Rockstar Games po dlouhých letech mlčení konečně potvrdili, že pracují na novém dílu gangsterské série Grand Theft Auto. Ten by měl nést číslovku šest v názvu. Vzhledem k tomu, že aktuálně nabízená pětka je jednou z nejúspěšnějších her všech dob, očekávání jsou velmi vysoká.

BEZ KOMENTÁŘE: Upoutávka na hru GTA VVideo: Rockstar Games

 
Článek

Zatím poslední díl série Grand Theft Auto, s pořadovým číslem pět, byl vydán již v roce 2013. Navzdory pokročilému věku tohoto titulu se stále najdou miliony hráčů, kteří neváhají GTA V zakoupit. A to je patrně i důvod, proč zatím tvůrci s uvedením nového dílu nijak zvlášť nepospíchali.

Však také se 155 miliony prodaných kopií je GTA V jednou z nejúspěšnějších her celé historie. Pro zajímavost doplňme, že první místo patří s 238 miliony kopiemi Minecraftu.

Ukázka ze hry MinecraftVideo: archív výrobce

Kdy přesně se šestky dočkáme, není zatím jasné. Po letech mlčení, kdy se internetem rojily nejrůznější spekulace, ale tvůrci alespoň potvrdili vývoj nové hry. „Na nový díl série Grand Theft Auto se ptá mnoho z vás. S potěšením oznamujeme, že probíhá aktivní vývoj dalšího pokračování série,“ prohlásili tvůrci z Rockstaru.

„Vždy jsme se snažili s každým dalším projektem zásadně posunout hranice toho, co hráčům nabízíme. Nemůžeme se dočkat, až s vámi budeme sdílet další informace o chystané novince,“ doplnili tvůrci bez dalších podrobností.

GTA Trilogy jsme zpackali, omluvili se tvůrci z Rockstaru

Hry a herní systémy

Jen jeden hrdina?

Podle dřívějších informací serveru PC Gamer bude příběh inspirovaný seriálem Narcos. Hlavním hrdinou bude Ricardo – obchodník s drogami, který se bude snažit propracovat se až na samý vrchol drogové mafie.

Úniky zatím hovoří pouze o jednom hrdinovi. V tuto chvíli tedy není jasné, zda se dočkáme více ústředních postav, jako tomu bylo v GTA V. V pětce mohli fanoušci přepínat mezi třemi hlavními postavami a postupně prožívat celý příběh z různých perspektiv.

Foto: Rockstar Games

Ukázka ze hry GTA V

Děj by měl být zasazen do prostředí Vice City, což je jeden z předchozích dílů GTA. Proti předchůdci ale mohou případní fanoušci počítat s daleko propracovanější grafikou a ještě větším otevřeným světem.

Příběh se tedy bude odehrávat na území USA, a to v 70. a 80. letech minulého století. Stejně jako předchozí díly bude i GTA VI mládeži nepřístupné, kvůli nevhodnému obsahu bude titul určen až pro hráče od 18 let.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám