Hlavní obsah

Chybí čipy, Nintendo mělo za kvartál o třetinu nižší zisk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Japonský výrobce herních konzolí a videoher Nintendo vykázal za druhé čtvrtletí meziroční pokles provozního zisku o 32 procent na 100 miliard jenů (19,3 miliardy Kč). Vzhledem ke slabému jenu nicméně podnik zvýšil celoroční výhled provozního zisku o čtyři procenta na 520 miliard jenů. Kvůli globálnímu nedostatku čipů společnost snížila odhad prodeje své oblíbené konzole Switch za finanční rok, který končí v březnu 2022, o šest procent na 24 milionů kusů.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED

Článek

„Nemůžeme vyrábět tolik, abychom uspokojili poptávku, kterou očekáváme během nadcházející předvánoční sezony,” uvedl prezident společnosti Šuntaro Furukawa. „V současné době nejsou žádné známky zlepšení a situace je nadále vážná, takže nemohu říci, jak dlouho to bude trvat,” dodal.

V prvním pololetí tohoto fiskálního roku dosáhl prodej této konzole celkem 8,3 milionu kusů, což představuje meziroční pokles o 34 procent. Společnost to zčásti vysvětluje tím, že loni si lidé zařízení kupovali kvůli popularitě jedné z her.

Nejlepší konzole od Nintenda před Vánocemi? Záleží na barvě

Hry a herní systémy
Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED

Zkraje října uvedlo Nintendo na trh novou konzoli Switch OLED. Jak již samotný název napovídá, patrně největším vylepšením u nového switche je přítomnost OLED displeje, což koneckonců naznačuje už samotný název. Ten by měl nabídnout věrnější barevné podání, výrazně lepší kontrast a v neposlední řadě i větší velikost. Původní switch měl totiž pouze 6,2palcovou obrazovku.

Vylepšeno bylo také vnitřní úložiště, které místo původních 32 GB nabízí nyní kapacitu 64 GB. Ostatní hardware, který se podílí na celkovém výkonu konzole, však zůstal nezměněn. To v praxi znamená, že všechny tituly bude možné hrát přímo na konzoli v rozlišení 720p a v doku u televizoru či monitoru v rozlišení 1080p.

Zmiňovaný dok navíc nově nabízí LAN konektor, samotná konzole se pak chlubí vylepšeným audiosystémem a zcela přepracovaným polohovatelným stojánkem. Ten je nyní větší, měl by tedy být při hraní daleko stabilnější.

Hybridní konzole Switch OLED vyjde případné zájemce na 9490 Kč.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Switch OLED je nejlepší konzolí od Nintenda

V pátek se začal v Česku i v zahraničí oficiálně prodávat nový Switch OLED. Jde o tu vůbec nejlepší konzoli od společnosti Nintendo, nabízí však stejný výkon...

Výběr článků

Načítám