Hlavní obsah

Zpětná kompatibilita her u PlayStationu. Sony má nový patent

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Sony si nechala patentovat technologii na zpětnou kompatibilitu her, což by mohlo být jedním z největších lákadel chystaného PlayStationu s pořadovým číslem pět. Upozornil na to server IGN.

BEZ KOMENTÁŘE: PlayStation 4 ProVideo: archív výrobce

 
Článek

Právě díky zpětné kompatibilitě by Sony získalo velký náskok před ostatními konzolemi, neboť by už při vydání PlayStationu 5 nabídlo daleko více her než konkurenti. Detailnější informace však zatím nejsou bohužel k dispozici.

V tuto chvíli tak není jasné například to, zda by na pětce běžely hry jen z aktuálně nabízené čtyřky, nebo i ze starších konzolí tohoto výrobce. Ve hře je totiž podle neoficiálních informací také plán, že zpětná kompatibilita by byla k dispozici pro všechny předchozí PlayStationy, tedy pro modely 3, 2 a 1.

Práce na novém PlayStationu 5 jsou již v plném proudu. Podle některých zdrojů novinka, která je zatím známá pod kódovým označením Gonzalo, nabídne procesor Zen 2 od AMD. Takt by se měl pohybovat okolo 3,2 GHz. Grafické jádro by mělo pracovat až při frekvenci 1600 MHz, konkrétně by mělo jít o čip Navi 10.

Jasno nicméně bude až v nadcházejících měsících, pětka se totiž ukáže nejspíše tento, nebo příští rok.

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Pro

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Slim

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám