Hlavní obsah

E3 2016: Veletrh toho nabídl mnohem více než jen konference velkých vydavatelů

Novinky, David Ryneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na herním veletrhu E3, který se tento týden koná v americkém Los Angeles, se představila prakticky všechna velká vývojářská studia. Na akci nechyběli ale ani menší vydavatelé, již mohou fanoušky zaujmout také velmi zajímavými tituly.

Upoutávka na hru NIOHVideo: archív tvůrců

 
Článek

Mezi zajímavé tituly se řadí hra Nioh. Ta je inspirována prací japonského filmaře Akiry Kurosawy. Hráč se v ní ujímá role samuraje, který se musí prosekat skrze armády démonů. Hratelností však Nioh hodně připomíná slavnou sérii Dark Souls, a proto nepatří mezi ty nejlehčí tituly. Zda bude úspěšný, zjistíme už brzy. Nioh by totiž měl vyjít ještě letos v říjnu, a to exkluzivně na konzoli PlayStation 4.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Nioh

Na E3 nesmělo chybět ani Nintendo. To přijelo s ukázkou svého klenotu – s novým pokračováním legendární série Zelda, který se jmenuje The Legend of Zelda: Breath of the Wild a vypadá skvěle. Svět Hyrule, ve kterém se herní série odehrává, bude v novém díle větší než kdykoliv předtím. Hráč v roli Linka tak bude mít naprostou svobodu pohybu a bude muset pořádně prozkoumávat prostředí a hlavně se postarat o to, aby Link měl dostatek surovin pro přežití v něm.

Upoutávka na hru The Legend of Zelda: Breath of the Wild Video: Nintendo

Vývojáři totiž do nové Zeldy implementují prvky přežití. Pokud přijde déšť a zima, tak bude nutné Linka teple obléci a na vhodném místě rozdělat oheň. To vše jde ruku v ruce s mnohem větším množstvím zbraní a zbrojí.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild vyjde příští rok na konzoli Wii U. Tvůrci potvrdili také to, že k dispozici bude i pro chystanou televizní konzoli s kódovým označením NX.

Fanoušci série Final Fantasy také neostrouhali a dočkali se nové ukázky z filmu Kingsglaive, který bude zasazen do světa patnáctého dílu této slavné japonské série. Film je opět dělaný kompletně pomocí počítačové animace, stejně jako jeho předchůdci Final Fantasy: Esence Života, či Final Fantasy VII: Advent Children. Doprovodný film k patnáctému dílu Final Fantasy vyjde v říjnu tohoto roku.

Upoutávka na film Kingsglaive: Final Fantasy XV Video: Square Enix

Ve znamení virtuální reality

Hodně her na veletrhu se zaměřovalo na virtuální realitu. Na ni také cílí hororový titul Here They Lie. Ten se odehrává v temném, až skoro snovém městě, které bude muset hráč prozkoumávat. Vývojářský tým, který se skládá z profíků, kteří pracovali například na skvělém Spec Ops: The Line či sériích Call of Duty a Medal of Honor, bude hráči pokládat hlavně filozofické otázky o životě či podvědomí.

Tvůrci samozřejmě nechtějí o příběhu nic prozradit, a tak si na Here They Lie počkáme do uvedení virtuální reality PlayStation VR, se kterou titul vyjde souběžně.

Hratelná verze se však v prodeji objeví také bez podpory virtuální reality, ta bude k dispozici na konzoli PlayStation 4.

Upoutávka na hru Here They Lie Video: Tangentlemen

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám