Hlavní obsah

Toužil po televizní konzoli, tak vykradl banku

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina bankovních lupičů se snaží zmizet z místa činu, jak nejrychleji je to možné. Ti chytřejší se i s lupem na nějaký čas schovají, aby jejich čerstvě nabytý kapitál nebudil moc velkou pozornost. Ani jednou z těchto pouček se ale neřídil 19letý Tyler Matthew Schnapp při svém prvním přepadení v americkém Fremontu. Místo útěku se vydal rovnou nakupovat do nedalekého obchodu.

Foto: koláž Novinky

Tyler Matthew Schnapp se vydal hned po bankovní loupeži nakupovat.

Článek

Schnapp přepadl banku tuto středu se zbraní v ruce. Pokladní bez jediného slůvka podal lístek s nápisem „toto je bankovní přepadení“. Žena mu ve strachu ze střelné zbraně okamžitě vydala 1300 dolarů (26 000 Kč).

Omámen snadným „výdělkem“ mladík na nic nečekal a z banky se rovnou vydal do nedalekého Walmartu, aby si mohl koupit vytouženou konzoli, ještě než se vypraví se zbytkem peněz domů. Jenže právě to se mu stalo osudným, uvedl server Kit Guru.

Policie totiž po něm během několika desítek minut vyhlásila pátrání a dva ochránci zákona, kteří shodou okolností byli také v obchodním centru, v něm poznali podle popisu bankovního lupiče. Za nákup tak nestačil ani zaplatit a už měl na rukách želízka.

„Jednal jsem impulzivně. Tento týden mě vyhodili z práce a cítil jsem se mizerně,“ hájil své jednání Schnapp, který se nyní bude před soudem zodpovídat z loupeže i z ohrožování smrticí zbraní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám