Hlavní obsah

Osmiletý zastřelil 90letou chůvu. Návod našel ve hře, tvrdí policie

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slaughter

Městečko Slaughter v Louisianě se vzpamatovává z šoku. Teprve osmiletý chlapec tam zastřelil zbraní svých rodičů svoji 90letou chůvu. Uvedla to televize SkyNews.

Článek

Hoch ženu střelil zezadu do hlavy, když seděla. Vyšetřovatelům řekl, že se tak stalo náhodou, když si se zbraní hrál. Důkazy ale vedly vyšetřovatele k domněnce, že to mohl udělat úmyslně.

Krátce předtím totiž hrál podle tamního šerifa hru Grand Theft Auto IV, ve které hráči získávají body především za zabíjení lidí a další zločinecké praktiky. Právě kvůli scénám, věrohodně znázorňujícím násilí, je tento titul v USA zapovězen mladším 17 let.

Policie chlapce nemůže obvinit

Podle dětského psychologa Kristophera Kaliebea, kterého citovala televize SkyNews,  mohou podobné hry podporovat agresivní chování: „Z pohledu behaviorální terapie, bych řekl, že se cvičí. Takže pokud máte hru, kde někdo střílí na terč, je to jako cvičit střelbu na terč.“

„Když ale máte titul, ve kterém se střílí na člověka, je to jako cvičit střelbu na lidskou bytost.“ podotkl Kaliebe.

O chlapce se nyní starají jeho rodiče, kteří v době neštěstí nebyli doma. Vzhledem k nízkému věku hoch nemůže být obviněn z trestného činu zabití. Soud mu ale může nařídit ústavní léčení.

S ohledem na nízký věk chlapce nechce zatím policie k případu zveřejňovat žádné další podrobnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám