Hlavní obsah

Herní konzole Xbox se bude umět napojit na mobily a internet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft představila na největším veletrhu počítačových her E3 aplikaci SmartGlass, která umožní její herní konzoli Xbox napojení na mobilní přístroje a internet. Xbox by se tak mohl stát centrem domácí zábavy, mimo jiné proto, že nový software umožní uživatelům využívat dálkové ovládání televizorů pomocí mobilních telefonů.

Foto: Profimedia.cz

Na veletrhu si lidé mohli Xbox 360 a nové hry vyzkoušet.

Článek

SmartGlass, který bude na trhu od podzimu, bude kompatibilní nejen s operačním systémem Windows, ale i se systémem iOS společnosti Apple a jejich telefonů iPhone a mobilní platformou Android. Firma si od toho slibuje další posílení pozice na trhu herních konzolí.

Na Xboxu se bude moci surfovat po internetu a Microsoft také plánuje hudební portál pro placené stahování nahrávek na způsob iTunes od Applu. Microsoft bude moci díky své aplikaci konkurovat nové generaci "chytrých" televizorů s přístupem na web od jihokorejského Samsungu a dalších firem.

Fanoušci amerického softwarového giganta ale očekávali od veletrhu E3 daleko více. Ještě před zahájením herní události roku se totiž spekulovalo o tom, že bude představena nová verze konzole Xbox.

Před Vánocemi se také hovořilo o tom, že Microsoft pracuje na nové verzi pohybového senzoru Kinect, který bude schopný odezírat ze rtů. Díky tomu by pak konzole byla schopná odhalit, zda je člověk smutný nebo se usmívá. Ani tato novinka se ale nakonec na prezentaci neobjevila. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám