Hlavní obsah

Nejzajímavější hry pro konzoli PlayStation Vita

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden se v Česku začala oficiálně prodávat nejvýkonnější kapesní herní konzole PlayStation Vita. V průběhu letošního roku by pro novinku měly být k dispozici více než tři desítky herních titulů. Několik zajímavých jich je k dispozici již nyní.

Článek

Dungeon Hunter Alliance: napínavá akce

Prvním RPG titulem pro konzoli PlayStation Vita je Dungeon Hunter Alliance. Děj hry se odehrává ve smyšleném světě nazývaném Gothicus, v němž se objevují desítky nevídaných tvorů. Hlavní hrdina, kterého si vyberete ještě před začátkem hry, stojí vždy na straně dobra. Jeho úkolem je bojovat proti temné straně planety a zatlačit všechny zlosyny zpět do útrob pekla.

Foto: Novinky

Dungeon Hunter Alliance

Zlu může hlavní hrdina čelit sám, nebo společně až se třemi dalšími zástupci dobra. Novinka hned na první pohled zaujme propracovanou grafikou a realisticky modelovaným terénem. Během dobrodružství hlavní hrdina narazí na řadu nových zbraní i obranných prvků, díky kterým se bude neustále zdokonalovat v boji.

  • Cena: 900 Kč

F1 2011: na plný plyn

Závodní titul F1 2011 si v minulém roce získal díky skvělé grafice a propracovaným detailům řadu věrných fanoušků, a to ať už se bavíme o příznivcích počítačových sestav či televizních konzolí Xbox 360 od Microsoftu či Sony PlayStation 3. Není proto divu, že se studio Codemasters snaží zaujmout i na nové kapesní konzoli Vita.

Foto: Novinky

F1 2011

Fanoušci automobilových závodů se mohou těšit na herní režimy pro více hráčů či sólové akce, které je provedou celou sezónou světového šampionátu. K dispozici jsou přitom všechny okruhy, oficiální týmy i jezdci, a to včetně současného mistra světa Sebastiana Vettela. Samozřejmě je možné při hře nastavovat vůz i počasí.

  • Cena: 800 Kč

FIFA: povedený fotbalový simulátor

Milovníci fotbalu si jistě nenechají ujít povedený simulátor FIFA Football, který nabídne autentický zápasový režim 11 na 11, režim Be A Pro, turnajový režim s více než 50 reálnými fotbalovými soutěžemi z celého světa, kompletní trenérský režim a samozřejmě také on-line zápasy jeden na jednoho.

Foto: Novinky

FIFA Football

Vyzdvihnout si zaslouží také intuitivní ovládání na dvou dotykových panelech. „Střelba se vyznačuje velkou přesností a eliminuje tak prvek vystřel a doufej. Totéž se týká precizních přihrávek, které nyní umožňují kreativnější přístup ke hře. Při zahrávání volných přímých kopů pak stačí přejet po obrazovce prstem po křivce a zatočit tak míč kolem zdi bránících fotbalistů,“ uvedl Petr Prošek ze společnosti EA. Novinka obsahuje 500 licencovaných klubů i 30 oficiálních lig.

  • Cena: 1000 Kč

Army Corps of Hell: boj o krále pekel

Především originálním dějem se snaží zaujmout hra Army Corps of Hell. V ní se hráč vtělí do samotného vládce pekel, který však byl sesazen z trůnu a zpátky se musí nemilosrdně probojovat. V tom mu pomůže armáda goblinů. Kromě samotného Satana hráč na kapesní konzoli PlayStation Vita tedy ovládá i stovky goblinů, kteří jsou rozřazeni do několika tříd podle svých schopností.

Foto: Novinky

Army Corps of Hell

Armáda je tím silnější, čím více nepřátel porazí. Dokáže totiž vstřebávat schopnosti poražených nepřátel a využívat i jejich zbraně. Kromě hry jednoho hráče je k dispozici i multiplayer až pro čtyři bojovníky, kteří mohou bok po boku bojovat proti ostatním bossům z podsvětí.

  • Cena: 800 Kč

Rayman Origins: legenda ožívá

První verze hry Rayman vznikla před 15 lety. V novince s přídomkem Origins se kromě legendárního Raymana objeví i řada původních postav ve 12 unikátních prostředích. Na hráče čeká celkem více než šest desítek levelů, ve kterých budou postupně objevovat nové schopnosti hlavního hrdiny.

Foto: Novinky

Rayman Origins

Samozřejmě nechybí ani řada napínavých soubojů, ať už se bavíme o horských golemech, zlých masožravkách nebo obrovských růžových obludách se stovkami očí. Vedle hry pro jednoho hráče je k dispozici také multiplayer, ke kterému se mohou přidat další tři odvážlivci. Ti mohou napínavý děj navíc kdykoliv opustit, aniž by to mělo vliv na ostatní.

  • Cena: 950 Kč

PlayStation Vita

Sony PlayStation Vita je vybavena čtyřjádrovým procesorem ARM Cortex A9 a výkonným grafickým jádrem SGX543MP4. Díky tomuto výkonu přístroj zvládne vykreslit i ty nejjemnější detaily náročných 3D her velice plynule.

Hry se zobrazují na pětipalcové širokoúhlé OLED obrazovce s rozlišením 960 x 544 obrazových bodů, kterou je možné ovládat dotykem. Konzole je navíc vybavena druhou dotykovou plochou na zadní straně. Kromě tlačítek po stranách displeje tak ke hraní navíc slouží dvě dotykové plochy.

Po vzoru chytrých telefonů je i kapesní PlayStation vybaven dvěma vestavěnými fotoaparáty - na přední a zadní straně. Samozřejmostí je podpora bezdrátové technologie Bluetooth s podporou profilů A2DP, AVRCP a HSP, vestavěný mikrofon či stereofonní reproduktory.

Vita je nabízena ve dvou verzích. Jedna disponuje pouze WiFi rozhraním, druhá je navíc ještě vybavena slotem na SIM karty. Přístup na internet slouží nejen k hraní po síti, ale i k přístupu na síť PlayStation network a sdílení informací s ostatními hráči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám