Hlavní obsah

Herní konzole PlayStation Vita od Sony se začne prodávat před Vánocemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská Sony odhalila v noci z pondělí na úterý další generaci své přenosné herní konzole. Manažeři firmy představili PlayStation Vita na veletrhu herní elektroniky Electronic Entertainment Expo (E3) v Los Angeles. Podle jejich slov půjde o největší vstup nového produktu od Sony na trh od zahájení prodeje domácí konzole PlayStation 3 před pěti lety. Do prodeje půjde před Vánocemi.

Článek

Konzole PlayStation Vita s dotykovým rozhraním a reakcemi na pohyb překonala svého předchůdce PlayStation Portable. Zařízení umožňuje hráčům spojit se prostřednictvím telefonní sítě nebo Wi-Fi a využívat systému navigace GPS.

PlayStation Vita má kameru na čelní i zadní straně, zpředu má dotykový displej a zezadu dotykový panel s dvěma ovladači. Uživatelé budou moci hrát i s lidmi, kteří spolu hrají na konzolích PlayStation 3 přes síť PlayStation Network.

Vita je o něco větší než PlayStation Portable, kterého se celosvětově prodalo přes 70 miliónů. Přístroj šel na trh v roce 2004. PSP se bude prodávat souběžně vedle nové verze.

Novinka ve verzi s Wi-Fi bude dostupná za 249 dolarů (4140 Kč). Varianta rozšířená o rychlý mobilní 3G internet bude stát 299 dolarů a uživatel si k němu musí předplatit přenos dat u operátora.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám