Hlavní obsah

Videohra Shattered Galaxy – galaktické souboje

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občas se mezi všemi těmi nudnými a krátkými hrami objeví diamant, který může zásadně proměnit váš život, aspoň tedy pokud mu propadnete. Takovou sílu mají hromadně hrané strategie.

Článek

Vedle MMORPG jako je například World of Warcraft, sází tato hra spíše na strategickou část hry. To největší napětí tak zažijete v okamžiku, kdy se budou po obrazovce prohánět jednotky, které uvidíte seshora. Takových her už jsme viděli spousty, ale když si uvědomíte, že je ovládá kolem desítky dalších lidí, čemuž odpovídají i jejich výkony, určitě se tím necháte brzy pohltit.

Avšak dříve než se vypravíte na samotnou misi se stejně jako v obyčejném RPG potloukáte po základně, nakupujete výbavu a hledáte, kam byste mohli vyrazit. Tato část je neméně nápaditá a pohlcující stejně jako ta bojová, protože v ní naplno můžete ocenit rozsah hry a všechny možnosti, které přináší. Neexistuje snad významnější sci-fi seriál nebo film, z něhož by si hra nevypůjčila nějaký ten nápad – většinou na nějakou speciální technologii. Příznivci této sub-kultury tak budou obrazně (a někdy i doslova) slintat blahem.

Samozřejmě, taková pompéznost s sebou přináší i jisté zápory. Tím prvním může být docela vysoká komplikovanost hry, která vás přinutí strávit nemálo času studiem manuálů. Jakmile do ní proniknete více, brzy zjistíte, že je sice zdánlivě zadarmo, ale bez utracení nějakého toho dolaru se na významnější pozice nedostanete.

Reklama

Související články

Videohra Lost City of Z – výlet do přírody

Nebudou to ovšem české luhy a háje, nýbrž rovnou povodí Amazonky v celé své kráse a monumentálnosti. Když se zde ztratíte, najít cestu zpátky není jen tak.

Výběr článků

Načítám