Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Robotz DX – když se stroje vzbouří

Novinky, Radovan Blažek

Předělávat hry z osmibitů, konkrétně z Atari, se zdá být sázkou na jistotu. Bližší seznámení s projektem nám však ukazuje, jak moc se za tu dobu herní svět proměnil.

Článek

Nebudeme řešit technické detaily celého příběhu a spokojíme se se stručným konstatováním, že stroje v armádní laboratoři se vzbouřily a hodlají převzít nadvládu nad celým světem, čemuž samozřejmě musíte zabránit. Nejdříve je tak nutné vypnout generátory štítů a pak si to s roboty vyřídit ručně.

Samo o sobě to není špatný nápad ve spojení s těžce nostalgickou grafikou a vůbec veškerými herními projevy. Tvrdí se přece, že osmibity byly zlatou érou hratelnosti, a tak se pouštíte do dobrodružství.

To však mnohdy skončí dříve, než se nadějete. Autoři totiž hru překlopili téměř kompletně, a to včetně extrémně vysoké obtížnosti. Pravda, před čtvrt stoletím bylo funkční Atari jediným zdrojem zábavy široko daleko, a tak mohl pařan věnovat hodiny a hodiny probíhání stále stejných míst a zdokonalování své techniky. V dnešní době však takovouto překážku dokáží ocenit jen opravdoví herní fajnšmekři a pamětníci.

DOWNLOAD, homepage, 20 MB, 6/10

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Gun Girl 2 – dej sem mozek

Co byste dělali, kdybyste se ráno probudili a zjistili, že venku řádí armády nemrtvých? Samozřejmě, co jiného, než že byste vytáhli brokovnici ze skříně a šli...

Videohra Madris – Tetris zase jinak

Myslíte si, že koncept Tetrisu už není možné nijak vylepšovat? Tato hra vás přesvědčí o opaku. Spojit Tetris a The Sims sice může znít šíleně, ale výsledek...

Výběr článků

Načítám