Hlavní obsah

Hry pro iPhone: Flight Control - přistávání jednoduše a zábavně

Novinky, Tomáš Hort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Být letovým dispečerem není jistě žádná legrace, alespoň v reálném životě. Být letovým dispečerem ve hře Flight Control ale zábavné je. Navigování letadel na přistávací dráhy se může zdát lehké, avšak při větším počtu strojů ve vzduchu se pěkně zapotíme.

Foto: Firemint, Novinky

Logo hry Flight Control

Článek

Flight Control je jedna z nejoblíbenějších her pro zařízení typu iPhone či iPod. Spojuje v sobě tři důležité herní prvky - jednoduchost, zábavnost a trvanlivost. Pochopit herní systém není vůbec složité a po pár odehraných kolech zjistíme, že se jedná o hodně návykovou záležitost.

Hlavní cíl - přistát a nenabourat

Flight Control se řadí do kategorie her, které mají velmi jednoduché prostředí a přesto silný náboj a výbornou hratelnost. Vašim úkolem je navádět letadla či helikoptéry různých druhů na své přistávací dráhy. Dopravním či vojenským letounům musíme poskytnout hlavní dráhu, menším strojům vedlejší ranvej a helikoptérám heliport. Stroje se objevují po obvodu obrazovky náhodně. My na ně akorát ťukneme a tažením navedeme na dané přistávací místo.

Foto: Tomáš Hort, Novinky

Hlavní menu hry

Jednoduché na pochopení, ne však na hraní. Ze začátku při dvou či třech strojích na přistání se zdá, že se moc nezapotíme. Po pár chvílích ale zjistíme, že s větším počtem nestíháme navádět a zároveň kontrolovat, aby se nám letadla či helikoptéry ve vzduchu nestřetly. I v tomto případě by odhad délky přistávacího manévru a kolizní kurz nebylo těžké odhadnout. Každý vzdušný stroj má však také vlastní rychlost.

Rozmanitost čtyř prostředí

Na výběr máme ze čtyř letových prostředí. Běžné letiště má dvě standardní dráhy a heliport, přistávají na něm menší či větší dopravní letadla, malé vrtulové stroje a helikoptéry. V havajském prostředí máme navíc přistání s hydroplány ve vodě a druhý heliport na ostrově. Nechybí ani letadlová loď, kde je vše umístěno na malém prostoru. Poslední je lékařská základna, kam se při hraní sama navigují lékařská letadla a vy jim musíte pro přistání vždy vyhovět.

Foto: Tomáš Hort, Novinky

Přistávací prostředí letadlové lodi

Na každém letišti se vám sčítá počet přistání. Stále tak můžete překonávat své rekordy či konkurovat hráčům v online žebříčku. Nechybí ani multiplayer přes Wi-Fi nebo bluetooth pro dva hráče, kdy si při navádění konkurujete. Komu se první střetnou letadla v jeho prostoru, prohrál. Výhodou také je, že pokud skončíte a chcete hrát znovu, nemusíte opět pomalu procházet jednoduchý začátek přistání prvních letadel, ale můžete si hru zrychlit a pak zpomalit, když už jde do tuhého.

Hodnoceníbo

Flight Control je velmi chytlavá hra, která vás i přes svou jednoduchost zabaví na mnoho hodin, kdy se budete snažit překonávat své rekordy v jednom ze čtyř přistávacích prostředí. Těch by mohlo být v základu více, ale lepší čtyři než jedno. I přes svou malou velikost, rozsah a nízkou cenu pod jedno euro, je hra Flight Control tou, která vás po pár hodinách jen tak neomrzí. Funkce multiplayeru pro hru s kamarády navíc přináší v zápolení při přistávání další rozměr a zábavnost.

Hodnocení hry: 9/10

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám